7 tips om gezond en ontspannen te blijven tijdens je zwangerschap

By  |  0 Comments


Je zwangerschap is een geweldige tijd vol nieuwe uitdagingen. Er groeit een mens in je en dat is geen kleinigheid! Een zwangerschap kan echter ook heel zwaar zijn voor je lichaam en je geest. Hier zijn 7 tips om je te helpen je zwangerschap zo ontspannen mogelijk door te komen.

1. Plan periodieke controles 

Dit is een no-brainer, maar het is belangrijk dat je je gezondheid op peil houdt tijdens de zwangerschap. Laat je regelmatig controleren door je arts en zorg ervoor dat je het advies opvolgt. Zo ben je er zeker van dat jij en je baby gezond zijn.

2. Pauzeer regelmatig

Een zwangerschap kan behoorlijk uitputtend zijn! Zorg ervoor dat je de hele dag door tijd voor jezelf neemt om uit te rusten en op te laden. Dit kan zoiets simpels zijn als een paar minuten de tijd nemen om je voeten omhoog te leggen of een dutje te doen.

3. Beweeg voldoende

Lichaamsbeweging is belangrijk voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid tijdens de zwangerschap. Het kan stress verminderen, de slaap verbeteren en zelfs sommige zwangerschapssymptomen zoals misselijkheid en rugpijn verlichten. Zorg er wel voor dat je met je arts overlegt voordat je met nieuwe oefeningen begint.

4. Eet gezond 

Wat je tijdens de zwangerschap eet, heeft invloed op jou en je baby. Het is dus belangrijk dat je voedingsrijk voedsel eet. Zwangerschapscravings kunnen heftig zijn, maar probeer ze waar mogelijk te bevredigen met gezonde opties. Zo blijven jullie je allebei goed voelen tijdens de zwangerschap (en daarna)!

5. Maak contact met andere zwangere vrouwen 

Het kan nuttig (en geruststellend) zijn om in contact te komen met andere zwangere vrouwen die hetzelfde doormaken als jij. Sluit je aan bij een plaatselijke zwangerschapsgroep of neem deel aan online forums zodat je tips, verhalen en meer kunt delen met andere aanstaande moeders.

6. Beperk stress

We weten allemaal dat stress slecht is voor onze gezondheid, maar wist je dat het ook gevolgen kan hebben voor je baby? Zwangerschap is een prachtige tijd, maar het is ook een tijd waarin veel veranderingen plaatsvinden, zowel fysiek als emotioneel. Zorg ervoor dat je elke dag wat tijd voor jezelf neemt om te ontspannen en te ontstressen. Diep ademhalen of een goed boek lezen kan wonderen doen voor de mentale toestand van zowel moeder als baby! Probeer stressfactoren niet te laten bepalen hoe je je voelt over deze speciale tijd in je leven! Want uiteindelijk staat een gelukkige moeder gelijk aan een gezonde baby! 

7. Gun jezelf leuke uitjes

Ook tijdens je zwangerschap is het belangrijk om leuke uitjes te blijven plannen. Hier geniet je niet alleen in het moment van maar de voorpret is minstens net zo belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld een vakantie boeken, maar iets kleiners kan soms ook al genoeg zijn om even weer wat energie te vinden. Nodig een vriendin uit om te gaan shoppen voor zwangerschapskleding of ga een dagje naar de sauna. Iets om naar uit te kijken helpt je soms door de zware periodes heen! Alvast voor je kleintje shoppen? Kijk een bij Noppies voor babykleding volgens de laatste trends. 

Helemaal zen 

Met de juiste tips en tricks kom je ontspannen je zwangerschap door. Gun jezelf wat tijd en ruimte om te wennen aan deze nieuwe periode in je leven en grijp alle kleine geluksmomentjes aan. Door op je gezondheid te letten, voldoende te bewegen en stress te beperken blijven jij en jouw kindje gezond en gelukkig.  

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *