Fit de zomer in, zo doe je dat. 4 tips!

By  |  0 Comments


De zomer staat weer voor de deur en dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je druk bezig met dat ultieme zomerlichaam te creëren. Wellicht hang jij al vijf dagen per week in de sportschool en lig je geweldig op schema. Of.. je hebt te maken met wat opstartproblemen en begint de tijd nu toch echt te dringen! Om alsnog fit de zomer in te gaan, kunnen wij je helpen met een aantal tips. Zo weet je zeker dat je topfit de zomer ingaat en iedere andere strandganger jaloers kunt maken met jouw 100% summerproof fitte lichaam!

1. Voldoende beweging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch benadrukken we het nog maar een keertje. Een fit lichaam krijgen de meeste mensen helaas niet vanzelf. Dus zorg dat je voldoende beweegt. Minimaal een half uur per dag en het liefst zelfs meer. Daarnaast zal je, wanneer je echt gespierd wilt worden, wel meer moeten doen dan alleen bewegen. Hierover kun je eenvoudig meer informatie vinden op internet of bijvoorbeeld in een sportschool. Voldoende bewegen is niet alleen gezond, je gaat jezelf ook daadwerkelijk fitter voelen. Probeer het maar eens!

2. De juiste voeding

Hoeveel je ook beweegt, de juiste voeding is essentieel. Wanneer je iedere dag luncht bij McDonalds is de kans klein dat je jouw zomerdoelen gaat bereiken. Eet in plaats daarvan voldoende groente en fruit, drink voldoende water en zorg dat je lichaam ook voldoende energie binnen krijgt om zijn werk te kunnen doen. Sla dus vooral die aardappels of een bord rijst niet over maar probeer vooral te letten op de hoeveelheid vet die je binnenkrijgt en bijvoorbeeld op de hoeveelheid frisdrank die je drinkt. Voor een goede richtlijn van wat nou wel en niet goed is kun je een kijkje nemen op de website van het voedingscentrum. Zij hebben de schijf van vijf bedacht. Deze schijf laat precies zien wat een gezond mens ongeveer zou moeten eten!

3. Goede uitrusting

Om fit te worden is ook een goede uitrusting van groot belang. Bijvoorbeeld voor tijdens het sporten. Zo zorg je ervoor dat je zo optimaal mogelijk kunt presteren en verklein je de kans op blessures. Goede sokken en schoenen zijn daarbij onmisbaar. Ook wanneer je alleen wandelt raden we je aan om goede gri-sport wandelschoenen te gebruiken. Hierbij weet je zeker dat de schoen voorzien is van goede demping en stevigheid. Zo kun je eventuele risico’s beperken op weg naar een fitter leven!

4. Rust

Tot slot is het ontzettend belangrijk om voldoende rust momenten in te lassen. Zowel fysieke vermoeidheid als mentale vermoeidheid in de vorm van stress doen je lichaam alles, behalve goed. Alleen wanneer je voldoende uitrust zal je merken dat je jezelf daadwerkelijk fitter gaat voelen. Las dus voldoende rustmomenten in voor jezelf!

Zoals je ziet is het zo lastig nog niet om fit de zomer in te gaan. Waarschijnlijk vraagt het slechts een kleine aanpassing in je levensstijl. Hiervoor kunnen we je maar één tip meegeven, gewoon starten!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *