Trouwauto’s vergelijken: zo blijf je binnen je budget

By  |  0 Comments

Ga je binnenkort trouwen? Dan is het de bedoeling dat jouw huwelijksdag ook écht een droomdag wordt! Wanneer we gaan kijken wat je daar allemaal voor moet regelen, is dat nogal wat. Vandaag nemen we één van jouw listitems onder de loep: de trouwauto. Want hoe wil je arriveren op je bruiloft? En hoe blijf je binnen je budget?

Meerdere offertes opvragen

Vooraf wist je het waarschijnlijk al, maar tijdens het plannen wordt het extra duidelijk: een bruiloft is niet goedkoop. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar tegelijkertijd wil je binnen je budget blijven. De belangrijkste manier om te besparen op je trouwauto is door goed te vergelijkenVraag meerdere offertes aan, doe dat voor een paar verschillende stijlen en vergelijk een aantal merken met elkaar. Door de offertes naast elkaar te leggen en goed na te lezen op voorwaarden en eventuele extra kosten, kun je een goede afweging maken.

Wensenlijst

Populaire gebruikte autotypes voor een bruiloft zijn de oldtimer en de limousine. Wanneer je meer houdt van een warme en authentieke sfeer, is de oldtimer een goede keus. Bij de limousine hoort vanzelfsprekend wat meer glamour. 

Belangrijk is dan ook dat je kijkt naar de stijl van jouw bruiloft. Welke auto past daar nou het beste bij? En met welke trouwauto wil jij het liefst op de trouwfoto staan? Bepaal voor je gaat vergelijken welk type auto jullie voorkeur heeft en ga binnen dat type vergelijken. 

Goed om te weten:

  • Kans op een hele warme dag? Dan is airco misschien wel lekker. Houd er echter rekening mee dat die waarschijnlijk niet in een oldtimer zit.
  • Kans op regen? Een cabrio is leuk, maar hoe hoger de regenkans, des te liever je het dak wilt kunnen sluiten.

Hoe meer bijzondere wensen je hebt aan de trouwauto, hoe groter de kans dat het prijskaartje gaat oplopen. Probeer daarom een balans te vinden tussen jullie wensen en het budget.

Voorzieningen van het bedrijf

Op jullie mooie dag wil je natuurlijk dat er zo min mogelijk fout gaat. Houd bij het zoeken naar een trouwauto rekening met de prijs, maar ook met andere omstandigheden die een rol kunnen spelen in het verloop van jullie dag.

Huur je een trouwauto met chauffeur? Controleer dan wat er gebeurt als de chauffeur ziek is of niet op komt dagen. En is jullie gereserveerde auto onverhoopt niet meer beschikbaar op de dag zelf? Zorg dan dat er altijd reservevervoer voor jullie klaarstaat.

Probeer dus binnen de financiële mogelijkheden ook te letten op het type bedrijf waar je de auto huurt, de voorzieningen die zij bieden en de ervaringen die anderen hebben. Waarschijnlijk verloopt alles gewoon volgens plan, maar ‘voor het geval dat’ kun je maar beter een goede partij in de arm nemen.

Combideal

Steeds vaker zie je dat het bruidspaar ook het vervoer regelt voor de gasten, namelijk door middel van een trouwbus. Jullie rijden dan samen naar de trouwlocatie: de trouwauto voorop en de bus daarachter.

Hebben jullie het plan om dit ook te doen? Zorg er dan voor dat je bij verschillende bedrijven informeert naar een combinatiedeal. De kans is namelijk groot dat je korting kunt krijgen op de totale huurprijs als je zowel een trouwauto als -bus huurt voor dezelfde dag.

Op tijd boeken

Het op tijd boeken van de trouwauto kan niet alleen een prijsvoordeel opleveren, maar zorgt er ook voor dat jullie meer keus hebben qua auto’s. Veel mensen trouwen in de zomer: hoe later je boekt, hoe minder beschikbaarheid van verschillende auto’s.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *