5 creatieve kapsels voor een feestje

By  |  0 Comments

Dé trend dit najaar is een halflange coupe. Ideaal ook om verschillend te stylen voor je aankomende feestjes. Voor de leukste voorbeelden van creatieve kapsels hoef je maar een tijdschrift open te slaan en de celebrities staan garant voor inspirerende ideeën. Helaas hebben we niet allemaal een fantastische haarstylist op de speeddial staan en moeten creatieve kapsels ook zelf goed en vooral mooi te maken zijn. Hierbij dus wat tips voor simpele maar zeer creatieve kapsels die je kunt gebruiken voor je volgende feestje.

Tip 1: De vlecht

Een leuk en simpel kapsel iets hipper maken doe je door de standaard huis-tuin-en-keuken vlecht eens te vervangen door een fishtail, een twist of een lace. Deze creatieve kapsels zijn thuis erg makkelijk in je eentje in elkaar te draaien en geven nét iets meer pit aan de bekende paardenstaart look.

Visgraat vlecht

De visgraat vlecht

Twist vlecht

De twist vlecht

Lace braid

De lace braid

Tip 2: De krul

In plaats van een krul hier en daar in je haar te draaien voor wat meer diepgang en volume, ga je eens helemaal uit je plaat met je krultang. Draai pijpenkrullen met volume krullen samen of pak kleinere stukjes haar samen in je krultang voor een wilder effect. Creatieve kapsels zijn zo creatief als je ze zelf maken kunt, niets is te wild als je je 100% zeker voelt over jouw look.

Tip 3: Creatieve kapsels met dual tone

Een highlight of een lowlight kennen we nu wel. Ga eens werken met een totaal andere kleur. Alle modekleuren zijn tegenwoordig als haarkalk te verkrijgen, wat super simpel is in gebruik en geen permanente kleur geeft. Na één wasbeurt is de kleur uit je haar, maar de herinnering blijft! Werk met twee, drie of vier kleuren tegelijk. Wees zo creatief als dat je zelf wilt zijn.

Tip 4: Creatieve kapsels met accessoires

Tegenwoordig kan je veel meer accessoires krijgen voor in je haar dan alleen het bekende elastiekje en de haarklem. Je kunt het zo gek niet verzinnen: veren, bloemen, kanten linten en glitters kan je nu in alle kleuren en lengtes krijgen. Voor echte creatieve kapsels meng je de stijlen een beetje. Doe een veer met kanten linten aan een klein vlechtje aan één kant van je haar. Dit staat erg lief en is erg simpel te creëren, maar staat veel creatiever dan alleen het vlechtje.

Tip 5: Tegenstellingen met je haar

Werk eens met het tegenovergestelde van wat je normaal met je haar doet. Ben je een paardenstaart liefhebber, draag het eens los en bijvoorbeeld golvend. Ben je een echte nooit-of-te-nimmer-je-haar-vast-in-een-elastiekjetype, werk je haar dan eens in een ingewikkelde knot. Juist door het tegenovergestelde te doen van wat je omgeving van je gewend is, kun je simpel en leuk creatieve kapsels creëren zonder die haarstylist nodig te hebben!

Een van onze inspiratiebronnen voor het schrijven van dit artikel was Welke.nl.

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *