Trends in de telecombranche op dit moment

By  |  0 Comments


Als we kijken naar tien jaar geleden is er veel veranderd in de telecombranche. Op dat moment hadden veel Nederlanders een Blackberry of een uitschuifbare telefoon in hun bezit. Rond die periode kwamen ook de eerste touchscreen telefoons op de markt, althans steeds meer mensen hadden er één. Als je kijkt waar we nu zijn is het erg snel gegaan. Iedereen bezit over een touchscreen telefoon, een enkeling heeft nog een mobiele telefoon met toetsenbord. Wat ook opvalt is dat we steeds meer met onze telefoon kunnen; we doen zelfs onze boodschappen met onze telefoon! Dit zorgt er voor dat we ook steeds afhankelijker worden van het apparaat. Benieuwd wat de trends op dit moment zijn? Dat lees je in dit artikel!

5G netwerk

We zijn allemaal wel bekend met het 5G netwerk. De meningen verschillen echter heel erg. De één is positief en vindt het fijn dat er weer een beter/sneller netwerk mogelijk is, de ander heeft er twijfels bij of denkt zelfs dat je corona kan krijgen van 5G netwerk. Uiteindelijk is het toch beschikbaar en vooral voor ondernemers interessant. Er zijn namelijk meer mogelijkheden wat betreft onder andere augmented reality. Om van 5G gebruik te kunnen maken zal je provider dit aan moeten bieden, je hebt ook een telefoon nodig die het ondersteund én een abonnement. Wil je een prepaid herlaadkaart kopen? Dan moet je wellicht nog even wachten tot je 5G kan gebruiken. Wel kun je van 4G gebruik maken met een prepaid internet simkaart.

Internet of things

Wanneer je een nieuw huishoudelijk apparaat aanschaft is de kans groot dat je even op het internet de mogelijkheden bekijkt. Via verschillende websites is het erg eenvoudig om verschillende apparaten te vergelijken. Denk maar eens aan een wasmachine of koffiezetapparaat. Functies voor het gebruik maar ook de grootte zijn filterbaar. Tegenwoordig zijn ook steeds meer apparaten te besturen via een app. Bij een wasmachine kun je bijvoorbeeld een programma via de app selecteren en de machine activeren. Dit geldt tevens voor een koffiezetapparaat. Een sterke koffie? Geen probleem, gewoon de intensiteit via de app aanpassen!

Mobiel gebruik

De afgelopen jaren zijn we onze mobiel steeds meer gaan gebruiken. Dit komt omdat er steeds meer mogelijk is op onze mobiele telefoon. Veel websites hebben apps waarbij het nog makkelijker is om een bestelling te doen. Naast e-commerce bedrijven zijn ook blog websites erg populair. Je kan elke vraag invoeren in Google en je krijgt direct het resultaat te zien. Meer informatie nodig? Gewoon even de website openen. Ideaal dus!

Dit betekent voor de consument voornamelijk gemak. Omdat je je mobiele telefoon op elk moment van de dag bij je hebt, kan je altijd antwoord krijgen op je vraag. Dit maakt ons wel gelijk erg afhankelijk van onze telefoon. Als we deze vergeten zijn voelen we ons gelijk ‘kaal’. Ook ben je altijd en overal bereikbaar voor anderen, erg fijn, maar het kan ook negatief werken.

Voor ondernemers betekent het toenemende mobiel gebruik: apps ontwikkelen en de mobiele versie van de website optimaliseren. Doordat steeds meer mobiele gebruikers gebruik maken van apps en mobiel internet, zullen zij hier op in moeten spelen voor hun concurrenten dit doen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *