De big five spotten: top 3 beste plekken in Zuid Afrika

By  |  0 Comments


Ga jij een rondreis door Zuid Afrika maken? Dan mag een safari zeker niet ontbreken! De bekende big five dieren wil jij absoluut gezien hebben. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet terugkeert zonder de big five te hebben gespot? Door naar de juiste plaatsen te reizen natuurlijk! In dit artikel delen wij de top 3 beste plekken in Zuid Afrika waar jij de big five kunt spotten.

 De big five spotten in Zuid Afrika

Wat is de big five eigenlijk? Oorspronkelijk is dit een uitdrukking om de meest gevaarlijke dieren ter wereld mee aan te duiden. Met de big five bedoelen we het luipaard, de leeuw, olifant, neushoorn en buffel. De term komt uit de jachtindustrie. Wie één van deze dieren wilde doden moest dat niet zelden met zijn eigen leven bekopen… Als we het tegenwoordig over de big five hebben, dan bedoelen we vooral dat we deze vijf dieren héél graag willen zien en op de foto willen zetten. En laat Zuid Afrika nu één van de beste landen te zijn om dit te doen! Maar waar kun je het beste heen?

1. Kruger National Park

Zuid Afrika kent vele nationale parken die gerund worden door de staat. In deze parken kun je safari’s boeken of op zoek gaan naar de big five door met je eigen (huur)auto rond te rijden. Het Kruger National Park is een van de grootste en bekendste parken in Zuid Afrika. Het park is erg toegankelijk en het wemelt er van de dieren! Groot kans dus, dat je hier de big five kunt spotten.

2. Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve

Het hoe?! Dit Zuid Afrikaanse park met een voor ons bijna onuitspreekbare naam heeft meer heuvels dan het Kruger National Park. Je kunt er vooral veel neushoorns spotten, maar alle dieren van de big five leven hier. Zoekt, en gij zult vinden!

3. Kgalagadi Transfrontier Park

Ook in de Kalahari Woestijn halen wildspotters hun hart op. Dit park is veel onbekender – en dus veel stiller – dan de twee hiervoor genoemde spots. Je ziet hier onder andere de beroemde Kalahari leeuwen. Let wel op: jouw reis naar dit Zuid Afrikaanse park moet je ver van tevoren reserveren.

Hopelijk hebben we je genoeg informatie gegeven om op jouw rondreis door Zuid Afrika de big five te gaan spotten! Bekijk om alvast een beetje op te warmen dit artikel over de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *