Een pennenbak maken van jouw oude blik: zo doe je dat

By  |  0 Comments


In de wereld van nu is het steeds belangrijker dat er minder wordt weggegooid en meer wordt hergebruikt. Dit geldt natuurlijk ook voor blikjes. We hebben (bijna) allemaal wel conservenblikken of andere gebruikte blikjes thuis liggen. Deze kun je een nieuw leven geven, bijvoorbeeld door van jouw oude blikjes een pennenbakje te maken, leuk voor thuis of als activiteit op de basisschool. We vertellen je vandaag hoe je dat kunt doen!

Stap 1: Vind een geschikt blikje

Een geschikt blikje vinden is niet zo lastig, je kunt pennen namelijk in vrijwel alle blikjes bewaren. Het enige waar je op moet letten is het formaat van het oude blikje. Je kunt natuurlijk niet een heel klein of heel groot blik gebruiken als pennenbak.

Voordelig blikjes bestellen die je als pennenbak kunt versieren? Bestel deze bij Blikken.

Stap 2: Maak het blikje schoon

Voordat we een mooie pennenbak van het oude blik gaan maken is het natuurlijk van belang dat het blikje eerst schoon is. Verwijder resten van verf of andere viezigheid die zich om en in het blik verzameld heeft. Zo heb je weer een schoon blikje waar je mee kunt doen wat je wilt!

Stap 3: Geef het blikje een unieke en eigen unieke look

unieke look blik

Nu je een geschikt blik hebt dat schoon is kun je beginnen met de allerleukste stap. Je kunt het blik een eigen uiterlijk geven! Zo maakt iedereen een totaal eigen en unieke pennenbak. Hoe je dit doet leggen we je hieronder uit!

Een eigen wikkel om het blikje

Een blikje is vaak rond van vorm, maar ook vierkante of rechthoekige blikjes bestaan natuurlijk. Bij deze blikjes kun je vrijwel altijd een wikkel om het blik plakken. Meet van tevoren hoe groot de wikkel moet zijn en laat een klein stukje witruimte over zodat je hier met lijm de beiden uiteinden van de wikkel aan elkaar vast kunt maken wanneer je deze om het blikje past.

De rest van de wikkel kun je helemaal zelf ontwerpen! Kleur, knip en plak hier jouw eigen favoriete kleuren, vormen op en geef zo jouw blik een onweerstaanbaar uiterlijk!

Deksel

Soms komt het voor dat een blikje een deksel heeft. Dit geeft je een tweede personalisatie mogelijkheid. Meet hoe groot het dekseltje is en knip de vorm uit. Plak de vorm, nadat je hem versierd hebt, op het deksel en ook jouw deksel ziet er alles behalve saai uit!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *