Handige tips om je jeans mooi te houden

By  |  0 Comments

Heb je eenmaal een fijne jeans in je bezit, dan wil je die koste wat kost mooi houden. Of ze nu van Levi’s, de H&M of Brams Paris zijn. Maar hoe houd je die spijkerbroek nou mooi? Wij geven je een aantal tips waarmee je je jeans goed kunt onderhouden.

Niet of zo min mogelijk wassen

Bij hele donkere en zwarte broeken zie je soms na het wassen witte strepen over je jeans lopen. Dit zijn slijtageplekken en die gaan meestal niet meer weg – helaas. Om dit te voorkomen, is het ten eerste belangrijk dat je je jeans niet te vaak wast. Bij Levi’s zweren ze er zelfs bij om je spijkerbroek helemaal niet te wassen, maar dat vinden veel mensen niet zo’n fris idee.

Ga je je spijkerbroek wel wassen, dan kun je dit het beste als volgt aanpakken:

  • Voorafgaand aan de allereerste wasbeurt van je jeans, stop je ‘m in een emmer azijn en laat je hem hier minimaal een paar uur in weken. Dit geeft een kleurbeschermende laag.
  • Voordat je de spijkerbroek in de wasmachine stopt, keer je ‘m binnenstebuiten. Zo blijft de wassing het mooist en voorkom je beschadigingen van de trommel aan de buitenkant van je broek.
  • Was je jeans met koud water en gebruik, als je wasmachine die optie biedt, het speciale jeansprogramma.

Drogen

Niet alleen qua wassen zijn er verschillende tricks om je jeans mooi te houden; ook het drogen van je spijkerbroeken speelt een rol in hoe mooi ze blijven.

Een ouderwetse maar nog steeds effectieve droog tactiek: gewoon aan de waslijn hangen. Haal je jeans zo snel mogelijk uit de wasmachine en hang ‘m netjes uit. Ook in de droger kan een spijkerbroek namelijk beschadigen.

Misschien vanzelfsprekend, maar we zeggen het toch even: als je het wasrek met je jeans vol in de zon zet, kan je spijkerbroek verkleuren. Houd het rek of de waslijn daarom bij direct zonlicht vandaan.

Een paar laatste tips:

  • Is je broek niet helemaal fris meer, maar wil je hem nog niet wassen? Hang hem dan even buiten te luchten, dan kan ‘ie er weer even tegen!
  • Door je jeans te stomen in plaats van te wassen, houd je ‘m ook langer mooi. Nu is elke keer naar de stomerij gaan wel wat prijzig, maar gelukkig boek je ook al resultaat als je je spijkerbroek tijdens het douchen in de badkamer hangt.
  • Ook je vriezer kan helpen je broek mooi te houden. In plaats van een wasbeurt kun je je jeans ook een nachtje in een plastic zak in de vriezer leggen. Bacteriën worden door de kou gedood en je haalt ’s ochtends een schone broek uit de diepvries.

Dit artikel werd je aangeboden door JoJo Jeans, dé jeansshop in Dordrecht.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 15 Average: 2]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *