Gezinsuitbreiding op komst? Hiermee moet je rekening houden

By  |  0 Comments


Veel stellen komen op een bepaald punt in hun leven dat zij niets anders zouden willen dan gezinsuitbreiding. Een kindje dus. Voor de één is dit wanneer zij de 20-jarige leeftijd bereiken, de ander heeft hier pas behoefte aan rond de 40. Maar hoe dan ook, er zijn altijd bepaalde factoren waar je rekening mee dient te houden wanneer er gezinsuitbreiding op komst is. Vandaag zetten wij een aantal van deze belangrijke factoren op een rij, zodat jij met een gerust hart kunt gaan aftellen tot de bevalling.

Financiën

Allereerst natuurlijk de financiën. Deze dienen op orde te zijn voor de baby er is, want het zal je vast niet ontgaan zijn: een kindje is dúúr. Zelfs als je erg zuinig leeft en een groot deel van de baby uitzet tweedehands koopt of krijgt, zijn de (maandelijkse) kosten van een baby torenhoog. Onze tip luidt daarom: maak vooraf begrotingen van de verwachte kosten. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en weet je vooraf met welke bedragen je ongeveer rekening dient te houden wanneer de kleine er is. Daarbij is het een goed idee om een baby uitzet lijst te maken, hierop vermeldt je alle spullen die eenmalig aangeschaft moeten worden. Op deze manier heb je een compleet overzicht van alle kosten.

Ruimte in huis

Daarnaast moet er natuurlijk ook worden gekeken naar de ruimte binnenshuis. De eerste paar maanden is het niet erg als je baby op je eigen slaapkamer slaapt, maar na een tijdje wordt het toch wel echt tijd voor zijn of haar eigen ruimte. Heb je te weinig ruimte voor een babykamer? Dan is het zeker de moeite waard om een verhuizing te overwegen. Is verhuizen geen optie? Wellicht kun je in dat geval een aanbouw laten plaatsen. Dit is ook een relatief simpele optie om meer ruimte te creëren in je woning.

Gastouder of kinderopvang

Sommige mama’s vinden het fantastisch om fulltime huismoeder te zijn, anderen willen juist heel graag blijven werken. Welke van de twee jij ook bent: een kinderopvang of gastouder is altijd een goed idee. Want zelfs als je huismoeder bent, is het niet altijd even handig om je baby mee te nemen naar afspraken. Zorg dus vóór je bevallig al dat jij een gastouder of kinderdagverblijf hebt geregeld, al gaat het maar om een paar uurtjes per week.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *