5 verkeerde manieren van trainen in de sportschool

By  |  0 Comments

Trainen is goed, het helpt lijf en geest om gezond te blijven. Ook helpt het je zo’n mooie, sexy uitstraling te geven die vrouwen mooie vinden. Denk aan Hollywood mannen, ook zij trainen in de sportschool om hun spieren beter tot uiting te laten komen. Niets mis met trainen in de sportschool dus, graag zelfs. Sport zo veel als je kunt, het kan niet misgaan. Toch?

Verkeerde manieren

Heel slecht om te denken dat je de enige bent die aan het trainen is in de sportschool. Claim de apparaten niet, bekijk jezelf niet bewonderend in de spiegel en geef je biceps al helemaal geen kus elke keer dat je met je gewicht omhoog gaat. Fout!

Verkeerde manier van oefenen

Alle gekheid op een stokje, het fijne van trainen in een sportschool is dat er begeleiding is. Maak er ook gebruik van, want verkeerd trainen in de sportschool is een veelgemaakte fout. Je traint dan je spieren onvolledig of gewoon echt verkeerd. Dat heeft dan ook grote invloed op hoe je spieren er uiteindelijk uit komen te zien. Je kunt veel beter met relatief lichte gewichten veel herhalingen uitvoeren dan gelijk voor het allerzwaarste gewicht gaan. Je verbrandt dan meer vet en dat is uiteindelijk wat je wilt.

Verkeerde volgorde van trainen in de sportschool

Juist omdat je je energie goed moet verdelen over de tijd die je hebt in de sportschool, is het belangrijk om je volgorde goed te kiezen. Na je warming up is het beter om met de grote, lastigere oefeningen te beginnen en dan rustig de kleinere spiergroepen te trainen. Op deze manier is je hele lijf goed opgewarmd en heb je minder last van onder andere blessures.

Verkeerde voeding

Ook goed eten is erg belangrijk naast het trainen in de sportschool. Te weinig en slecht eten kan namelijk ook tot beperkte resultaten leiden. Je hoeft zeker niet te gaan diëten, maar let er wel goed op dat je je lijf alles geeft wat het nodig heeft om goed te blijven presteren in de sportschool.

Gebrek aan variatie

Tot slot moet je goed letten op je oefeningen en goed afwisselen tussen die oefeningen. Door steeds dezelfde oefeningen te herhalen, went je lichaam er namelijk aan. Spieren weten dan precies wat er van hen verwacht wordt en doen dan eigenlijk hun best niet meer.

Gooi dus regelmatig het roer om als je gaat trainen in de sportschool. Ga ook eens cardio combineren met krachttraining of doe eens mee met een groepsles, zeker eentje waarbij veel vrouwen aanwezig zijn! Dat daagt je stiekem toch weer een beetje extra uit. Of stel dagen in waarbij je je gaat focussen op een bepaalde spiergroep. Op deze manier krijgen je spieren geen kans om te wennen aan steeds dezelfde oefeningen en krijg je eerder het lijf dat je uiteindelijk wilt.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *