Life hacks voor de startende Digital Nomad

By  |  0 Comments

Het leven van digital nomad is allang niet meer alleen weggelegd voor schrijvers, grafisch ontwerpers of softwareontwikkelaars. Iedereen kent wel een succesverhaal van een ongeschoolde jonge YouTube-ondernemer of een hip beauty-blog-meisje. Eigen baas.

Droom jij ook van deze levensstijl en flexibel tijd en locatieonafhankelijk geld verdienen? Maar twijfel je of je de juiste kwaliteiten en werkervaring hebt? Dan is er goed nieuws. Want er zijn meer mogelijkheden. Veel meer. Tegenwoordig kun je met de meest alledaagse bezigheden online geld verdienen. Je moet ze gewoon even weten. Daarom hierbij de vijf meest laagdrempelige online moneymakers voor jou op een rij.

 1. Steek jij je mening niet onder stoelen of banken? Zorg dan dat je betaald wordt om websites en apps te testen. Registreer je op UserTesting , maak een proeftest en vervolgens kun je zowel op je laptop als op je telefoon aan de slag. Het is de bedoeling dat je hardop je gedachten en commentaar uitspreekt in het Engels. De verdiensten zijn 10 dollar per review (die gemiddeld 20 minuten in beslag neemt), uitbetaling via PayPal.
 2. Ben je een keukenprinses? Verdien geld met het posten van je favoriete recepten op Recipay! Er wordt gevraagd naar recepten die aan specifieke voorwaarden voldoen; zoals glutenvrij, vegan of een recept waarbij een specifiek product gebruikt wordt. De verdiensten zijn 10 euro per recept met alleen een foto van het eindresultaat, en 15 euro per recept waarbij je ook foto’s van de te volgen stappen upload. Vooralsnog alleen in het Frans of Engels maar aan de Nederlandse versie wordt gewerkt! Ook hier betaling via PayPal.
 3. Is winkelen je grootste hobby en heb je de skills een goed belevingsverslag te kunnen schrijven? Schrijf je in als mysteryshopper! De opdrachten variëren van het kopen van een nieuwe jeans of een proefrit maken in een nieuwe auto tot een biertje drinken op een terras. De verdiensten zijn afhankelijk van de grootte van de opdracht, van 8 euro tot zo’n 50 euro. Uitbetaling gaat gewoon via de bank. Het loont de moeite om je bij verschillende buro’s in te schrijven zoals Mystery Review, Store Support of Mystery Guest.
 4. Maak je in de avonduren hippe sieraden van oude fietsbanden of haak je lampenkappen op bestelling? Dan is Etsy jouw wereldwijde marktplaats! Je maakt je eigen online winkeltje en bereikt een miljoenenpubliek! De kosten bedragen 0.20 USD per advertentie en over je omzet draag je 3,5% af aan commissie. Uitbetaling via bank of PayPal. Ben je nog niet bekend met Etsy? Alleen al de moeite waard om eindeloos inspiratie op te doen of een uniek cadeau te scoren, echt even kijken!
 5. Spreek en schrijf je tenminste twee talen vloeiend en kun je snel en flexibel werken? Er is een wereldwijde constante vraag naar kleine en grote vertaalklussen! Is dit waar je naar op zoek bent dan zijn er vele websites om uit te kiezen en ook hier loont het dus de moeite om je bij meerdere sites in te schrijven. Meestal kun je gratis registreren en wordt daarnaast de mogelijkheid gegeven voor een betaald membership die extra voordelen biedt. Je betaalt een percentage of een vast bedrag aan commissie. Hier een drietal mogelijkheden: Gengo (uitermate geschikt voor starters) TRADUguide (voor starters en professionals) en ProZ (voornamelijk voor professionals).

Budget hacks

Als startende digitale nomade is de kans groot dat je vaak over (zeer) beperkte financiële middelen beschikt. Zeker als je begint met de eerder genoemde alledaagse online moneymakers. Toch wil je de wereld zien, en dat kost geld natuurlijk. Blijf je in Europa dan is de grootste kostenpost vaak het verblijf. Of toch niet?

 1. Zorg voor andermans huis en huisdieren en verblijf voor niets! Locaties wereldwijd. Schrijf je in bij TrustedHousesitters. Dit is echter niet kosteloos: lidmaatschap vanaf €6,99 per maand.
 2. Verblijf op basis van work & stay: je doet gemiddeld vijf dagen per week vijf uur per dag vrijwilligerswerk in ruil voor een volle week kost en inwoning. Dit zijn de twee grootste vraag en aanbod sites: Workaway (lidmaatschap 29,- USD per jaar) of HelpX (lidmaatschap 20,- USD per jaar).
 3. Verhuur tijdens je afwezigheid je eigen woonruimte via AirBnB. Kies jij voor goedkopere overnachtingen dan houd je onderaan de streep zelfs geld over! Adverteren is gratis maar je betaalt wel 3% aan servicekosten per voltooide boeking.
 4. Verblijf in goedkope hostels, die vind je al voor minder dan tien euro per nacht. Schrijf er een review over en verdien zelfs je geld terug! Schrijf je in als reviewer bij Hostelz , geef je mening in 375 woorden en voeg enkele foto’s toe. Je verdient 10,- USD per review, uitbetaling via PayPal.
 5. Heeft jouw verlangen naar avontuur en gezelligheid echt geen grenzen? Ga dan couchsurfen en slaap gratis bij een wildvreemde op de bank! Let op: het is wel de bedoeling dat je zelf ook couchsurfers ontvangt.

Time hacks

Heb je eenmaal je digitale draai gevonden dan zullen je opdrachten gemakkelijk en snel binnenlopen. Vervolgens is het natuurlijk de kunst om maximaal te verdienen maar toch de tijd achter je laptop of op je telefoon tot een minimum beperken. Hierbij drie tips om de tijd kijkend naar een scherm te minimaliseren:

 1. Lezen hoeft niet meer. Je e-mails en briefings luister met behulp van je text-to-speech app af in de gym of in de auto. Een overzicht van de beste apps (gratis en betaald) vind je hier.
 2. Inderdaad, dat kan ook andersom. Speech-to-text. Maak aantekeningen of de ruwe opzet van je verhaal in de auto of tijdens het koken. Vergelijk vijf gratis apps.
 3. Get organized. Je administratie op orde is time saver nummer één. Zet je werk daarom overzichtelijk online op Trello. Al je klussen in één oogopslag gerangschikt: to do, doing of done. Voor jezelf of met een team. Ook fijn: het gebruik is geheel gratis! Ook voor privé een geweldige optie om toe te voegen aan je toolkit.
Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *