5 tips om een supertof examenfeest te organiseren

By  |  0 Comments


Het is zover: je bent eindelijk klaar met je eindexamens en je bent geslaagd! Tijd om dat eens flink te vieren natuurlijk. Als je je eigen examenfeest wil organiseren, komt daar nog een hoop geregel bij kijken. Wil je weten hoe je dit het best kan aanpakken? Wij vertellen je met deze 5 tips hoe je een supertof examenfeest geeft.

1. Geef het feest met vrienden

Als je het feest alleen geeft, weet je zeker dat jij de hele avond in het middelpunt van de belangstelling staat. Toch is het misschien nog wel handiger om het feest samen met vrienden te geven. Waarschijnlijk hebben jullie een gezamenlijke vriendenkring, dus willen jullie sowieso dezelfde mensen uitnodigen. Daarnaast ben jij natuurlijk niet de enige die geslaagd is; dat betekent dat er de komende tijd nog een stuk meer examenfeestjes gegeven worden. Het is dus makkelijker om de feestjes van jou en je vrienden samen te voegen. Zo deel je ook nog eens de kosten en kun je de organisatie van het feest, wat nog best veel werk kan zijn, mooi onderling verdelen.

2. Thuis of een locatie huren

Je kan voor het feest natuurlijk een zaaltje afhuren. Je hoeft er dan niet over na te denken wie de troep de volgende ochtend gaat opruimen, of je zorgen te maken of er wel genoeg ruimte is voor iedereen die wil komen. Het is echter een stuk goedkoper om het feestje bij jou of één van je vrienden thuis te geven. Zeker als je een tuin hebt, kan dit prima. Als je het feestje thuis geeft, is het wel zo netjes om de buren even van tevoren te informeren. Als je bij alle omwonenden gewoon even een briefje in de bus doet, weten ze dat ze die avond iets meer geluid dan normaal kunnen verwachten.

graduate

Bron: Pinterest

3. Zorg voor hapjes en drankjes

Als je iedereen vraagt iets mee te nemen bespaar je kosten én weet je zeker dat iedereen iets te eten en te drinken heeft wat ze zelf lekker vinden. Zorg wel dat je zelf ook wat in huis haalt. Niet iedereen zal eraan denken iets mee te nemen, en je wilt natuurlijk niet halverwege het feestje opeens zonder snacks zitten! Als je er wel voor kiest om alles zelf in te kopen, zorg dan dat je van tevoren even uitrekent hoeveel je nodig hebt. Doe dit door wat je zelf gaat eten en drinken te vermenigvuldigen met het aantal mensen dat komt. Het is natuurlijk zonde om na afloop veel eten en drinken over te houden.

4. Hou rekening met het weer

Het mag dan wel zomer zijn, dat betekent niet dat het automatisch mooi weer wordt. Helaas kun je nooit helemaal voorspellen wat voor weer het wordt. Zorg daarom dat je overal op voorbereid bent! Als je een tuin hebt, kun je daar een partytent neerzetten. Zo weet je zeker dat jullie, maar ook de hapjes en drankjes, buiten droog staan! Als je tot laat in de avond buiten wilt blijven, is het slim om naast een partytent ook een heater te huren. Ook in de zomer kan het nog wel eens flink afkoelen ‘s avonds, en met een heater hoeft het feest niet vroegtijdig te stoppen omdat jullie het koud hebben.

5. Maak een knallende playlist

Het inhuren van een DJ is behoorlijk prijzig en neemt daarnaast ook veel plek in. Gelukkig kun je net zo makkelijk zelf voor DJ spelen. Stel zelf een knallende playlist samen, bijvoorbeeld op Spotify. Even geen inspiratie? Je vrienden hebben ongetwijfeld verzoeknummers!

Met deze tips weet je zeker dat niet alleen jij en je vrienden geslaagd zijn: het feest ook!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Partytentverhuur.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 4 Average: 2.3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *