4x inspiratie op doen voor een reis

By  |  0 Comments


Last minute nog op reis of al een reis geboekt, maar naar een bestemming waar je eigenlijk al een paar keer geweest bent? Veel mensen lopen iedere keer weer tegen hetzelfde probleem aan: Waar gaan we dit jaar heen op reis? Telkens weer hoor je die jaloersmakende verhalen van mensen die een roadtrip hebben gemaakt door Amerika, zijn wezen backpacken in Zuid-Oost Azië of wél die prachtige rondreis hebben gemaakt door Zuid-Afrika, maar hoe kan het toch dat jij telkens weer in Zuid-Europa terecht komt? Wij geven 4 tips om inspiratie op te doen zodat jij de volgende keer het middelpunt van de aandacht bent zodra er reisverhalen worden uitgewisseld.

Lees een boek

Ja echt, of het nou boeken over reizen­ zijn of normale romans, boeken zijn een enorme bron van inspiratie. Wie heeft er na het lezen van het Bernini Mysterie nou geen zin om op eigen houtje de binnenstad van Rome te ontdekken? Daarnaast zijn er uiteraard tal van inspirerende reisboeken, denk bijvoorbeeld aan de lijst van 500 ultieme bestemmingen van de Lonely Planet.

Bekijk top lijsten

We noemden net al de Top 500 van de Lonely Planet, dit is een prachtige manier om reisinspiratie op te doen. Daarnaast maakt de Lonely Planet regelmatig lijsten met top 10 steden of top 10 regio’s voor een bepaald jaar. Hier worden prachtige bestemmingen ingezet die vaak nog onbekend zijn voor het grote publiek. Wist je bijvoorbeeld dat Marokko in de top 10 lijst van beste prijs kwaliteit verhouding bestemmingen staat?

Social media

Op Instagram zijn enorm veel accounts die dagelijks de mooiste bestemmingen showen, we zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Australia
  • Earthpix
  • Bookingcom
  • 3opreis_bnn
  • Reisjunk
  • Destinationhunting

Zoeken, zoeken, zoeken

Er zijn verschillende vergelijkingsmogelijkheden om te kijken waar je volgend reis heen gaat. Zo heb je in Skyscanner de mogelijkheid om als bestemming ‘overal’ in te vullen en zo krijg je een overzicht met bestemmingen gesorteerd op prijs. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij TripAdvisor aangeven wat voor soort vakantie je wilt en je krijgt een lijst te zien van bestemmingen in deze categorie gesorteerd op aanbevelingen van andere. Verder zijn er honderden reisbloggers die graag vertellen over hun persoonlijke ervaringen. Ga eens op zoek naar jouw favoriete reisblogger en lees prachtige reisverhalen en doe zo reisinspiratie op.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *