5 redenen waarom jij je eigen onderneming wilt starten

By  |  0 Comments

Wie dit artikel leest, zal zich vast herkennen in het volgende. Elke dag doe je je uiterste best voor je werkgever. Je hebt relatief weinig risico en elke maand een stukje zekerheid. Velen zullen hier genoegen mee nemen, en zo lekker doorgaan. Maar jij niet. Wat jij het liefste wilt, is je eigen onderneming starten. Je bent misschien zelfs al een paar keer aan je ondernemingsplan begonnen, maar hebt het toch links laten liggen. ‘Moet ik het wel of niet doen?’, gaat er door je hoofd. We hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom je zeker moet doorzetten!

1. Geen dag is hetzelfde

Als ondernemer heb je elke dag – misschien wel meerdere keren per dag – een andere ‘pet’ op. Het ene moment ben je bezig met klanten werven, terwijl je het andere moment op de werkvloer meehelpt. Dat hoort ook wel echt tot je karakter; mouwen opstropen en gaan. Geen dag is hetzelfde, dus elke dag is een uitdaging op zichzelf!

2. Je werkt voor eigen succes

Natuurlijk haal je voldoening uit de successen die je voor je werkgever behaalt. Iedereen is trots op je. Maar ergens knaagt er toch iets aan je. ‘Wat als ik dit allemaal voor mezelf deed?’. Het ligt misschien iets genuanceerder, maar ben je eigen ondernemer, dan telt elk succes voor je eigen bedrijf en dus jezelf!

ondernemingsplan laten maken

Als ondernemer heb je veel vrijheid en ben je erg flexibel!

3. Flexibiliteit

Vraag 10 ondernemers waarom zij hebben gekozen zelf ondernemer te worden en ze zullen je vertellen dat ‘vrijheid’ daarin de beslissende factor is. Als eigen ondernemer sta jij aan het roer, ben jij de kapitein. Jij neemt de beslissingen die van invloed zijn op je onderneming. Spannend, maar wel erg leuk om te doen!

4. Zelfontplooiing

Omdat geen dag hetzelfde is en jij als ondernemer alles met beide handen aanpakt, ben je continu jezelf aan het ontwikkelen. Elke dag leer je weer iets bij. Dat gaat met vallen en opstaan, maar jij bent degene die zich niet uit het veld laat slaan.

5. Financiële autonomie

Financieel ben je helemaal onafhankelijk. Je mag zelf prijzen, marges, en je uitgaven bepalen. Dat is misschien niet altijd even makkelijk maar ook daar groei je in. En hoe beter je onderneming loopt, hoe meer je kunt gaan verdienen. Bovendien weet je voor jezelf wat jij er aan overhoudt. Wordt je onderneming een succes en zit er groei in? Dan groei jij als ondernemer uiteraard mee. En daar doe je het voor!

Dit artikel wordt je aangeboden door Credo Ondernemingsplan, waar ondernemers starten!

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 3 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *