Ga je volgend jaar afstuderen? Check deze 5 onmisbare tips

By  |  0 Comments


Afstuderen kan een moeilijke opgave zijn. Het kost veel tijd, energie en het kan erg verwarrend zijn. Gelukkig heeft het ook een mooie kant; je bent namelijk bijna klaar met jouw opleiding! Ga jij volgend jaar afstuderen? Lees dan snel verder. Wij hebben de 5 onmisbare tips onder elkaar gezet om je beter op weg te helpen.

 

1. Zoek tijdig een afstudeerbedrijf

Het vinden van een doorgaande stageplek is net zo belangrijk als die van een afstudeerstage. Op tijd beginnen met het zoeken hiervan is dan ook een must! Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat je een leuke en uitdagende afstudeeropdracht kunt bemachtigen. Niet geheel onbelangrijk omdat de opdracht van grote invloed is op de uiteindelijke kans van slagen.

2. Maak een goede planning

Het maken van een goede planning is essentieel voor jouw afstudeerperiode. Dit komt omdat afstuderen vele valkuilen kent. Zo komt het vaak voor dat afstudeerders, vooral in de beginperiode, niet weten waar ze moeten beginnen. Een andere reden is omdat het verzamelen van (achtergrond)informatie veel tijd in kan nemen. Maak daarom een strakke planning en calculeer genoeg tijd in voor het vooronderzoek, het afstudeeronderzoek en het uitwerken van de resultaten.

afstuderen planning

3. Wees niet bang om vragen te stellen

Afstudeerders staan er het grootste deel van de periode alleen voor. Je voert je onderzoek alleen uit en alle verantwoordelijkheid ligt bij jou. Natuurlijk heb je wel altijd nog je scriptiebegeleider waar je terecht kunt. Weet je niet hoe je verder moet tijdens het schrijven van jouw scriptie? Wees dan niet bang om vragen te stellen aan je begeleider, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt. Onthoud: je kunt ook altijd met (bedrijfsgerelateerde) vragen terecht bij jouw bedrijfsbegeleider.

4. Maak gebruik van handige tools

Maak het jezelf tijdens je afstudeerperiode makkelijker door handige tools te gebruiken. Zo bestaan er speciale onderzoek -en planningstools. Daarnaast kan het handig zijn om, afhankelijk van het soort onderzoek, een enquêtetool te gebruiken. Een enquêtetool kan je helpen bij het opstellen van een professionele enquête en het uitwerken van duidelijke onderzoeksresultaten.

5. Besteed tijd aan de lay-out van je scriptie

Wanneer je zo goed als klaar bent met het schrijven van je scriptie, kun je de resterende tijd besteden aan het geven van een aantrekkelijke look aan jouw onderzoeksrapport. Je kunt het zo creatief aanpakken als je wilt, zolang jouw opleiding dit maar toestaat. Met een programma zoals Indesign kun je jouw scriptie van een originele lay-out voorzien en extra veel aandacht trekken bij de examinatoren.

Alvast veel succes met het afstuderen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *