4 eenvoudige kantoormeubelen om thuis als flexplek in te richten

By  |  0 Comments


Thuiswerken is voor veel mensen een uitkomst. Je hebt geen reistijd, kunt in je ‘kloffie’ aan het werk en je wordt niet afgeleid door collega’s bij het koffieapparaat. Wanneer je standaard één of meerdere dagen thuiswerkt, is het goed om je huis hierop in te richten. Je wilt je lichaam en je huis zo min mogelijk belasten, dus soms kun je hier soms beter goed in investeren. Ik benoem in dit artikel enkele eenvoudige kantoormeubelen die je kunt aanschaffen. Deze helpen je in de inrichting van een flexplek thuis.

1. Creëer een scheidingswand

Wanneer je niet alleen woont thuis, maar met partner en misschien zelfs met kinderen, kan het soms lastig zijn om je hier volledig voor af te sluiten. Niet iedereen heeft een extra kamer om als kantoor in te richten, dus moet er in de woonkamer iets ‘verbouwd’ worden om er een flexplek te kunnen maken. Een scheidingswand is dan handig. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor een akoestische scheidingswand, maar dit is vooral ideaal voor op kantoor. Zeker wanneer je met veel collega’s in dezelfde ruimte zit, die wellicht ook nog telefoontjes plegen, zorgt dit ervoor dat je je goed op je werk kunt blijven concentreren.

Thuis kun je een scheidingswand creëren door een boekenkast dwars in de woonkamer te zetten. Dit kun je zelfs na je werktijd weer terugschuiven, maar als het zo juist prettig staat kun je het gewoon laten staan. Kies wel voor een dichte boekenkast, zodat het geluid dempt.

2. Schaf een secretaire aan

Dit woord stamt uit de 20e eeuw, maar omschrijft precies wat wordt bedoeld: een secretaire is een meubelstuk dat bestaat uit een bureau, waarvan het bureaublad ingeschoven kan worden. Vaak zitten boven het bureaublad kastjes om spullen in op te bergen. Aan de onderkant vind je vaak nog enkele bureaulades waarin je een en ander aan spullen kwijt kan. Ga je aan het werk klap je alles open en heb je alle ruimte. Wanneer je klaar bent met werken, berg je je spullen op in de lades, klap je het bureaublad in en heb je de ruimte weer terug.

Secretaires zijn gelukkig erg met de tijd meegegaan, dus afhankelijk van je stijl is de kant groot dat het erg leuk staat in je woonkamer!

3. Maak gebruik van een docking station

Het is dan geen meubelstuk, maar wel onmisbaar wanneer je je flexplek zo handig mogelijk wilt inrichten, zonder teveel poespas: een docking station. Het voordeel hiervan is dat, wanneer je met je laptop aan je bureau gaat werken, je niet alle kabels van je accessoires hoeft aan te sluiten. Denk hierbij aan de kabels van een muis, een toetsenbord, speakers of een monitor. Wanneer de kabels op het docking station zijn aangesloten, en je je laptop tijdens gebruik ook daarop aansluit, is alles direct met elkaar verbonden. Dit scheelt een hoop tijd en gedoe.

4. Investeer in een goede bureaustoel

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om van thuiswerken een succes te maken. Een goede bureaustoel is daarom, vooral voor je houding, ontzettend belangrijk. Wanneer je langere tijd achter elkaar in een verkeerde houding zit, kan dit vervelende en langdurige gevolgen hebben voor je lichaam. Wanneer je eenmaal RSI- of rugklachten hebt, ben je er niet zomaar van af. Dit kan soms een proces van jaren zijn. Het voordeel van een bureaustoel is dat er wieltjes onder zitten, waardoor het makkelijk weg te rijden is als je het niet in de woonkamer wilt laten staan.

Lees hier hoe je de energierekening laag kunt houden wanneer je thuiswerkt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *