Nieuwe hobby nodig? Ontdek of bloggen iets voor jou is!

By  |  0 Comments


Lees jij graag boeken of tijdschriften en ben jij standaard degene die groepsverslagen schrijft en op spelling checkt? Dan is bloggen misschien wel iets voor jou! Veel mensen hebben door corona hun leven anders ingedeeld en hierdoor tijd over voor een nieuwe hobby. Wellicht heb je al een hobby of interesse en wil je deze kennis graag met anderen delen. Wat dacht je ervan om een blog te beginnen over jouw passie? Wij leggen je uit hoe je het beste een blog opstart zodat je te weten komt of dit iets voor je is.

Beginnen met bloggen

Ga je beginnen met bloggen, dan kan het handig zijn om alvast een idee te hebben van welk soort teksten je graag schrijft. Bedenk dus het onderwerp van jouw blog. Wil je bloggen over je passie, dingen die je in het dagelijks leven meemaakt of heb je misschien een beroep of lichamelijke beperking waar je mensen over wilt vertellen? Vaak hangt de schrijfwijze van jouw blog af van het onderwerp waarover je schrijft. Ook de doelgroep waarvoor je schrijft is belangrijk. Als jij een informatieve blog over jouw hobby opstart, houd je waarschijnlijk een iets formelere schrijfwijze aan dan wanneer je gaat bloggen over een band of jouw huisdier. Jouw schrijfwijze valt vaak samen met het publiek waarvan jij verwacht dat zij jouw blogs gaan lezen. Om een idee te krijgen van hoe jouw blog eruit moet komen te zien, kun je teksten van andere schrijvers verzamelen die jou aanspreken. Ben je klaar om te gaan schrijven? Lees dan ook eens dit artikel: Hoe maak je een blog?

Bloggen als hobby of verdienmodel?

Misschien speel je wel met de gedachte om een blog op te starten en hier een zakcentje mee te gaan verdienen. Houd er rekening mee dat jouw blog een tijdje actief moet zijn voordat dit gebeurt. Als je geld wilt gaat verdienen met jouw blog, moet je hier dus serieus mee bezig zijn. Het is dan belangrijk om op vaste momenten te bloggen en steeds met nieuwe informatie en leuke weetjes te komen. Zo bind je vaste lezers aan jouw blog. En zij kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat je een leuk zakcentje overhoudt aan jouw teksten. Ben je benieuwd of bloggen als verdienmodel iets voor jou is? De enige manier om hierachter te komen is door gewoon te gaan schrijven! Volg blogs die jou aanspreken en haal hier inspiratie uit. Zo komt jouw blog er steeds professioneler uit te zien.

Misschien vind je het leuk om eens een gastblog voor LifestyleVision te schrijven? Het maakt niet uit of je een ervaren blogger bent of gewoon af en toe schrijft. Je kunt je via deze link aanmelden.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *