3 redenen waarom iedereen af en toe zou moeten varen!

By  |  0 Comments


Wij Nederlanders hebben één ding gemeen: bij de eerste zonnestraal gaan we massaal naar buiten. Wandelen, fietsen of gewoon met een drankje op het terras, het kan allemaal. Ben jij op zoek naar een gezellige activiteit voor een dagje weg, dan is bootvaren een vermakelijke optie. Hiervoor hoef je niet eens in het bezit te zijn van een boot, want je kunt gewoon boten huren in Nederland. Heb jij nog geen ervaring met varen? Lees dan deze 3 redenen waarom varen zo ontzettend leuk is!

Het is een activiteit die je samen doet

Of je nu zelf in het bezit bent van een boot, of dat je een boot huurt: varen doe je eigenlijk altijd samen met anderen. Ga er lekker op uit met je gezin, je vriendengroep, je sportmaatje of je partner en geniet van een heerlijke dag op het water. Neem een koelbox met koude drankjes en een lunchpakket mee, zodat jullie de hele dag voorzien zijn. Meer heeft een mens niet nodig toch? Zoek van tevoren een leuke locatie bij jou in de buurt en reserveer alvast jouw boot, dan hoef je op de dag zelf alleen nog maar te genieten.

Ultieme vrijheid en ontspanning

Je haren in de wind, het zonnetje op je gezicht en het geluid van het kabbelende water onder je: varen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Al dobberend op het water ben je letterlijk los van de grond, waardoor je even helemaal nergens anders meer aan hoeft te denken. Het deinen van de boot op de golven heeft een rustgevend effect, waardoor je meer in het hier-en-nu bent. Op een boot kun je volop genieten en je even helemaal overgeven.

Nieuwe plekken ontdekken

Varen is sowieso al een avontuur op zich, maar daarnaast kun je vanuit een boot ook echt nieuwe plekken ontdekken. Met een boot kom je al gauw op plaatsen waar normaal gezien geen mensen komen, en de natuur dus echt zijn eigen gang kan gaan. Er zijn ontzettend veel leuke plekken waar je het water op kunt, zoals in de Biesbosch, het IJsselmeer of langs de Elfstedenroute.

Overnachten aan het water

Wil jij van je dagtrip op het water een weekendje weg maken? Dan hebben wij een leuke tip: overnacht in een accommodatie aan óf op het water. Je kunt hierbij denken aan een bed & breakfast met uitzicht op zee, een woonboot in Friesland of een zeilboot op het Braassemermeer.   

Krijg jij al zin om te varen? Wij in ieder geval wel! We wensen je vast veel vaarplezier!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *