3 redenen waarom sporten jou een mentale oppepper kan geven!

By  |  0 Comments


We weten allemaal dat sporten goed voor ons is. De meeste mensen doen dit echter veel te weinig. Waar we in januari allemaal heel blij een lidmaatschap op een sportschool in Zwolle nemen, is dat goede voornemen rond maart vaak al gestrand. Het lijkt voor sommige mensen onmogelijk te zijn om meer te sporten. Te druk, geen zin, er is altijd wel een excuus om níet te gaan sporten. Maar waarom toch? Sporten is namelijk niet alleen heel goed voor het lichaam, maar geeft ook een mentale oppepper. En laten we heel eerlijk zijn, die kunnen we op dit moment allemaal wel goed gebruiken. Maar hoe zit dat precies? Hoe kan het dat sporten écht gelukkiger weet te maken? Waar komt dit door? We hebben de 3 belangrijkste redenen op een rijtje gezet.

1 Me-time

We zijn een beetje allergisch voor het woord ‘me-time’. Dit wordt tegenwoordig namelijk constant gebruikt om tijd alleen aan te duiden. Toch zijn we het er wel over eens dat het belangrijk is om af en toe afstand te doen van de drukte van de alledaagse dag. Even geen dingen voor anderen doen, maar alleen op jezelf te focussen. Sporten is hier een heel goed voorbeeld van.

Door te sporten, maak je de beslissing om beter voor jezelf te zorgen en even de tijd aan jezelf te besteden. Wees je er ook van bewust dat dit helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Er staat nergens aangegeven dat je verplicht bent om zoveel minuten te sporten. Ieder momentje van sporten is goed. Of dat nu tien minuten in de vroege ochtend is of een heel uur op de late avond. Jij bepaalt wanneer je dit momentje pakt. Die rust, die tijd voor jezelf, dat geeft een heel fijn gevoel. Het gevoel dat je even uit de drukke realiteit kan stappen en de rust bij jezelf kunt zoeken.

2. Gelukshormonen

Dat we gelukkiger worden van sporten zit letterlijk tussen de oren. Tijdens het sporten is ons brein namelijk óók hard aan het werk. Namelijk met het produceren van gelukshormonen. Deze gelukshormonen dragen bij aan betere resultaten in de sportschool. Door de gelukshormonen ervaar je namelijk minder pijn en kun je tegenslag beter verwerken, waardoor trainingen soepeler zullen verlopen. Daarnaast geven ze jou het gevoel alsof je alles kan. Dat voelt fantastisch! Na iedere training zal je dus een ware kick geven, wat maakt dat je niet kan wachten tot de volgende training. Dat is waarom sporten uiteindelijk heel verslavend kan werken. Je moet alleen nog even die eerste stap zetten. Die eerste training is het moeilijkst. Wanneer je eenmaal de voordelen ervaart, zal het steeds makkelijker worden om te gaan.

3. Meer zelfvertrouwen!

Het is niet alleen een kwestie van gelukshormonen die tijdens de training zelf worden aangemaakt. Sporten maakt in het algemeen gelukkig. Je voelt je fitter en dat maakt dat je je zelfverzekerder zal voelen. Misschien zie je je lijf ook wel strakker worden en oog je gewoon gezonder, waardoor je simpelweg lekkerder in je vel zit. Dat maakt dat je iedere dag profiteert van de voordelen van het sporten.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 4]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *