3 creatieve vogelhuisjes voor in je tuin!

By  |  0 Comments

Als jij vaak buiten bent zie je ze vast wel eens hangen bij mensen in de tuin: vogelhuisjes. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren en ogen gezellig. Naast een welkome voederplaats voor vogels is een vogelhuisje echt een toevoeging aan jouw tuin. Vogels zorgen namelijk voor levendigheid en veel mensen vinden het leuk om hiernaar te kijken. In ruil voor hun vrolijke gedartel geef jij de vogels voer en een veilige schuil- of broedplaats. Heb je geen tuin maar een balkon of patio? Met een vogelhuisje maak je zelfs de kleinste buitenplaats diervriendelijk! Wat zijn de leukste ideeën voor creatieve vogelhuisjes?

1. Vogelhuisjes op paal of voet

Bij een tuincentrum of dierspeciaalzaak kun je vogelhuisjes op paal kopen. Of je maakt zelf een voederplaats door een plank op een voet te bevestigen. Dit is eens iets anders dan een vogelhuisje aan de muur en de perfecte oplossing als jouw muur of schutting vanuit het raam niet goed te zien is. Plaats je vogelhuisje op paal voor het raam zodat je er goed zicht op hebt. Het leuke van zo’n hoog huisje is dat je vetbollen of pindaslingers vanaf het plateau naar beneden kunt hangen. Kijk maar eens welke capriolen de vogeltjes uithalen om bij hun voer te komen. Ben je benieuwd waar je jouw vogelhuisje het beste kunt ophangen, of zoek je meer inspiratie om jouw tuin of patio om te toveren tot een waar vogelparadijs? Een hovenier kan je hierbij helpen.

2. Vogelhuisjes schilderen

Zowel leuk voor jou als je kinderen: een vogelhuisje schilderen. Kies voor een blanco houten vogelhuisje en koop verf die geschikt is voor de buitenlucht. Geef je huisje een knalkleur of juist een pastelkleur en maak er zo een echte eyecatcher van in je tuin. Of bedenk zelf een mooi design! Vogelhuisjes schilderen is ook een erg leuk idee om met kinderen te doen. Je zult zien dat ze de meest leuke en grappige vogelhuisjes maken. Hierbij mogen ook onze tips voor een kindvriendelijke tuin natuurlijk niet ontbreken.

3. Vogelhuisjes zelf maken

Als creatief bent lijkt het je vast leuk om zelf een vogelhuisje te ontwerpen. Een simpel vogelhuisje maken doe je door een rechthoekig blokje te timmeren van zes niet te dikke planken. Boor er een gat in ter grootte van een golfbal en klaar is je huisje! Of kies ervoor om een zelfbouw vogelhuisje in elkaar te zetten. Hiervoor zijn in verschillende winkels en online kleine bouwpakketten te koop. Na het in elkaar zetten kun je jouw zelfgemaakte vogelhuisje eventueel ook nog beschilderen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *