Jouw huis opknappen? We geven je 3 tips!

By  |  2 Comments

Wie droomt er niet van om het huis eens een flinke opknapbeurt te geven? Niet alleen verhoogt het je woonplezier, je geeft ook een persoonlijke draai aan de ruimte. Het opknappen van een oud huis is dan ook een statement: je maakt het je echt eigen. Natuurlijk is het opknappen van het huis iets waar je goed over na moet denken. Daarom hebben we 3 praktische tips op een rijtje gezet.

Huis opknappen tip #1: Ken jezelf en gebruik je netwerk

De een heeft een overkoepelende visie, de ander heeft oog voor design en ontwerp. Nog een ander is vooral erg praktisch ingesteld en gaat het liefst direct aan de slag met het parket schuren of het doorbreken van een wandje. Ga je je huis opknappen, verdeel de rollen dan helder en maak vooral ook gebruik van de verschillende expertises. Heb je twee rechterhanden, dan ben je misschien niet de aangewezen persoon om elektriciteitskabels aan te leggen. Maar misschien heb je een goede vriend die je daar wel bij kan helpen! Zet je netwerk in, en verdeel de taken op een slimme manier!

Huis opknappen tip #2: Doe gedegen research

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? En in welke staat is het huis dat je opknapt? Wat moet er gebeuren en kun je dat zelf, of heb je hulp nodig van een professional? Dat zijn erg belangrijke vragen als je het huis gaat opknappen. Een van de meest gemaakte fouten is dat mensen direct beginnen of een willekeurige aannemer of loodgieter in de arm nemen om hun huis op te knappen. Ieder huis is anders, en iedere situatie is anders. Onderzoek doen naar de mogelijkheden en de oplossingen is stap één!

Huis opknappen tip #3: Restaureren boven vernieuwen

Mensen die hun huis willen opknappen, denken vaak al snel aan rigoureus slopen en het realiseren van een nieuwe, moderne inrichting. Daarmee wordt de optie om het huis te restaureren vaak al meteen overgeslagen. Zonde, want het herstellen van je huis in oorspronkelijke staat is heel vaak een prima oplossing.Niets past zo mooi in een huis als het originele design en de originele onderdelen. Zeker het overwegen waard, als je besluit het huis op te knappen.

Realiseer je eigen droomhuis

Ben je van plan het huis op te knappen? Als je bovenstaande tips opvolgt ben je al heel een eind op weg. Zo zorg je dat je jouw woning omtovert tot een echt droomhuis.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

2 Comments

  1. Ivan

    10 maart 2020 at 09:13

    Bedankt voor de waardevolle tips over renovatie. Ook als je een gedegen professional inhuurt, is het, zeker bij grotere klussen wel handig om de vinger aan de pols te houden en de werklui en aannemer achter de broek te zitten. Ik heb mijn reeds gepensioneerde broer ingeschakeld. Die had genoeg tijd en ook ervaring omdat hij zelf zijn huis had laten renoveren.

  2. Vincent Rondwijk

    11 maart 2020 at 16:37

    Het is inderdaad goed om te kijken of je bestaande ruimtes of materialen kan restaureren. Dit bespaart je vaak ook veel tijd heb ik gemerkt. Je kan ook altijd advies opvragen bij een aannemer. Die zal je vertellen wat de mogelijkheden en kosten zullen zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *