Zonwering voor de veranda? 4 redenen waarom je voor knikarmschermen gaat

By  |  0 Comments


Nederland is niet bepaald een tropisch land en toch schijnt de zon in ons koude kikkerlandje maar liefst 1500 tot 1550 uur per jaar. Heerlijk natuurlijk, die warme zonnestralen op je huid. Toch kan de zon – zeker nu we steeds vaker thuiswerken – ook voor de nodige ‘overlast’ zorgen. Wanneer je op een zomerse dag heerlijk vanaf je veranda wil werken, dan kunnen felle zonnestralen het helaas onmogelijk maken om je scherm te lezen. Gelukkig bestaat er ook handige zonwering voor de veranda. Ontdek waarom wij hiervoor knikarmschermen aanbevelen! 

1. Verhoog het comfort van je veranda

Wanneer je huis over een veranda beschikt, dan wil je deze natuurlijk ook zoveel mogelijk benutten. Niets is immers fijner dan in het comfort van je eigen huis van de frisse lucht genieten, ook als het regent of er wind staat. Wanneer je veel vanuit huis moet werken, dan is het bovendien prettig om lekker met je laptop in de serre te kunnen zitten. Goede zonwering is daarbij geen overbodige luxe. Een knikarmscherm voorkomt namelijk dat de temperatuur op de veranda te hoog oploopt en houdt bovendien ongewenste lichtinval tegen. Zo kun je goed van je laptop of bijvoorbeeld e-reader gebruik blijven maken terwijl je toch van het weer geniet.

2. Bescherming tegen UV straling

Een veranda kan onterecht het gevoel geven dat je goed beschermd bent tegen uv-straling. Zonder goede zonwering dringt de straling echter evengoed door tot je huid. Een correct gemonteerd knikarmscherm voorkomt niet alleen dat je ook op de veranda continu moet blijven smeren om huidschade te voorkomen, maar zorgt ook dat je (tuin)meubels langer meegaan. UV-straling kan namelijk de kleur van kussens en andere spullen aantasten. Een knikarmscherm kan dit grotendeels voorkomen.

3. Zonwering en overkapping in één

Afhankelijk van hoe je het knikarmscherm laat installeren, kan deze dienst doen als zonwering en extra overkapping in één. Deze zonnewering kun je namelijk bijna horizontaal afstellen, zodat de doorloop onder het scherm ook van schaduw wordt voorzien. Op die manier weer je niet alleen de felle zonnestralen uit de aanbouw, maar creëer je ook een extra plaats waar je op warme dagen van de schaduw kunt genieten.

4. Duurzame keuze

Een ander voordeel van knikarmschermen is dat ze zeer robuust zijn en daardoor lekker lang meegaan. Deze vorm van zonnewering is dus een duurzame keuze. Dit wil overigens niet zeggen dat een knikarmscherm op maat automatisch erg kostbaar moet zijn. De schermen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De meest duurzame en kostbare keuze is een knikarmscherm met cassette-systeem: wanneer het scherm van deze variant dicht is, zit het doek volledig opgeborgen in een veilige behuizing. Ook de open of semi-cassette systemen zijn echter altijd van goede kwaliteit en gemaakt op een lange tijd mee te gaan.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *