Een zeskamp organiseren: 3 ideeën

By  |  0 Comments


Een zeskamp is een sportief spel waarbij meerdere ploegen het tegen elkaar opnemen. Het spel is interactief, afwisselend en kan op een relatief klein terrein worden gespeeld. Wil jij ook een zeskamp organiseren voor bijvoorbeeld een familiedag of sportdag? Lees dan snel verder! In dit artikel vertellen we je meer over een zeskamp en hebben we hiervan drie onderdelen uitgeschreven.

 

Hoe werkt het spel?

Op een speelveld worden zes banen uitgezet van ongeveer twee meter breed. De lengte van de banen is afhankelijk van het spel waarvoor de baan nodig is. Vervolgens worden zes teams samengesteld en krijgt ieder team een captain. Hierna worden de zes spellen één voor één gespeeld. Na afloop van elk spel worden de wedstrijdpunten genoteerd. Het team welke als eerst eindigt, krijgt zes punten. Het team welke als laatste eindigt krijgt één punt. Denkt een team van tevoren te winnen bij een bepaald spel? Dan kunnen ze (eenmalig) een joker inzetten waarmee de wedstrijdpunten worden verdubbeld.

Idee 1: Gooi en hap

Benodigdheden:
Ontbijtkoek, vork, mes, dobbelstenen en kleding

Het onderdeel:
Om de beurt wordt er gegooid met de dobbelsteen. Als er een ‘1’ wordt gegooid, loopt de eerste speler naar het midden van de baan. Hier staat tafeltje met ontbijtkoek en verkleedkleren. De speler verkleed zich (denk aan wanten of een sjaal) en begint de koek te eten. Wanneer er intussen weer ‘1’ wordt gegooid, gaat de volgende speler hem aflossen. Welk team eet als eerst de ontbijtkoek op?

Idee 2: Telefoonboek en zoek

Benodigdheden:
Telefoonboeken

Het onderdeel:
De spelers krijgen een naam en adres te horen welke ze moeten opzoeken in het telefoonboek. De voorletters van de namen vormen een woord. Het is de bedoeling dat het team zo snel mogelijk het ‘verborgen’ woord ontdekt.

Idee 3: Zaklopen

Benodigdheden:
Springzakken

Het onderdeel:
Zaklopen is een onmisbaar onderdeel van een zeskamp. Het onderdeel is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen en brengt veel pret met zich mee. Elk team kiest een zakloper uit die vervolgens zo snel mogelijk naar de andere kant van de baan moet springen. Je kunt het spel nog moeilijker maken door gebruik te maken van blinddoeken.

Voor het organiseren van een zeskamp gelden eindeloze mogelijkheden. Zo kun je de spelers (zo snel mogelijk) een groot aantal ballonnen laten opblazen, een estafette laten uitvoeren of een potje laten voetballen. Wij wensen je in ieder geval veel plezier!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 3 Average: 2.3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *