Een whisky tasting: 3 redenen om er een te organiseren

By  |  0 Comments

Hou jij er ook wel van om op z’n tijd eens nieuwe smaken te proeven? En ben je ook weleens toe aan iets anders dan de standaard bier en witte wijn op een feestje? Dan is het hoog tijd om een whisky proeverij te houden. Dat is niet alleen leuk en gezellig, je ontdekt er ook nieuwe smaken en merken door. Overtuig je vrienden om samen een leuke proeverij te organiseren met deze 3 redenen.

1. Whisky is lekker

Veel mensen drinken wel alcohol, maar blijven hangen op bier, wijn en af en toe eens een glaasje sterke drank. Maar whisky staat bij mensen lang niet altijd bovenaan het lijstje. Dat is zonde want goede whisky drinken is meer dan alleen maar wat alcohol achterover gieten. Whisky is een verfijnde drank die je aan het eind van een lange dag drinkt om even bij te komen. Whisky staat voor thuis, voor rust en voor zakelijkheid. De smaak van whisky is net wat bijzonderder dan veel standaard alcoholische drankjes, maar de toegankelijke smaak zal veel mensen verbazen.

2. Whisky is er in veel verschillende soorten

Als je een whisky proeverij houdt, weet je zeker dat je heel veel verschillende smaken zult gaan proeven. Elk merk heeft immers z’n eigen specialiteiten. Dat heeft te maken met zaken als hoe oud de whisky is en de afwerking van de drank. Hoe ouder een whisky wordt, hoe complexer de smaken die je bij elke slok zult ontdekken. Dat kan even wennen zijn, daarom is het wel belangrijk om bij de jongste whisky te beginnen. Er zijn enkele basisprincipes die je in de gaten moet houden. Onthoud bij whisky proeven: de basis, namelijk licht voor donker en reuk voor smaak.

3. Een proeverij is gezellig

Wat je ook gaat doen, samen genieten van een lekker drankje en tegelijk nieuwe dingen leren, is altijd gezellig. De beste labels om whisky te leren drinken zijn natuurlijk handig om te weten, maar vergeet niet dat je ook gewoon een leuke avond met vrienden wilt hebben. Beperk daarom het aantal whisky’s en zorg dat mensen niet compleet van de wereld raken door alle drank. Beter is het om kleine slokjes van een beperkt aantal merken te nemen, om te zorgen dat iedereen een leuke avond heeft en er de dag daarna ook nog tevreden op terugkijkt.

Weet jij al welke whisky’s je gaat kopen? Maak een mooie selectie en vooral: geniet ervan!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *