Welke soorten kinderzitjes zijn er allemaal?

By  |  0 Comments


Wil je een fietstocht maken met jouw kleine? Dan is een kinderzitje onmisbaar. Voordat je een kinderzitje aanschaft, is het belangrijk om te achterhalen of jouw fiets geschikt is voor een dergelijk fietszitje. In dit artikel vertellen we je meer over hoe kinderzitjes worden gemaakt en welke soorten kinderzitjes er allemaal zijn, zodat het maken van een keuze een stuk makkelijk wordt.

Hoe worden kinderzitjes eigenlijk gemaakt?

Bij het produceren van kinderzitjes staat de veiligheid van jouw kind voorop. Kinderzitjes worden gemaakt door middel van een speciale techniek: compact spuitgieten. Bij deze techniek versmelt de machine de kunststof korrels door verwarming én wrijvingsenergie. De machine spuit, onder hoge druk, kunststof in een gekoelde matrijs. Het resultaat? Een perfect kinderzitje waar je, samen met je kind, lang van kunt genieten.

Soorten kinderzitjes

Kinderzitjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, soorten en van verschillende merken. Je kunt ervoor kiezen om een compleet en gebruiksklaar voorzitje of achterzitje te kopen. Ook kun je als ouder een kinderzitje aanschaffen dat compleet gestyled is naar jouw eigen smaak.

Bij het kiezen van een kinderzitje is het vooral belangrijk dat jouw kind er op een veilige manier gebruik van kan maken en dat het zitje goed bevestigd is aan de fiets. De manieren waarop je het zitje kunt bevestigen, zijn afhankelijk van het soort zitje.

Voorzitje

Een voorzitje is over het algemeen alleen geschikt voor kleine kinderen, vanaf 9 maanden tot 3 jaar. Goed om te weten is dat voorzitjes maar tot 15 kilogram kunnen dragen. Deze zitjes worden bevestigd aan de stuurpen van de fiets. Het is bij het bevestigen goed om te letten op de voordrager: deze mag namelijk niet in de weg zitten. Er moet voldoende ruimte tussen het stuur en de zadel overblijven zodat je als ouder geen moeite krijgt tijdens het fietsen. Voordelen van een voorzitje zijn: je kunt je kind beter in de gaten houden én je kind kan meer zien. Een nadeel van een voorzitje is dat het sturen zwaarder wordt.

Achterzitje

Is jouw kind zwaarder dan 15 kilogram? Dan is het beter om te kiezen voor een achterzitje, deze kan namelijk meer gewicht dragen. Voor een achterzitje geldt dat het kind maximaal 35 kilogram mag wegen. Wel is het belangrijk dat ook de fiets het gewicht kan dragen. Is dit niet het geval? Kies dan voor een achterzitje met een framebevestiging. Een groot voordeel van een achterzitje is de bewegingsvrijheid die je als ouder hebt. Wel heb je, indien je gebruik maakt van een fietstas, een extra accessoire nodig.

Veel succes met het uitkiezen van een kinderzitje!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *