Wat zijn aligners en waarom zou je ze gaan gebruiken?

By  |  0 Comments


Aligners? Wat zijn aligners? Deze vraag wordt nog menigmaal gesteld, want nog bepaald niet iedereen kent de vele voordelen van het gebruik van aligners. Om die reden praten we je hier bij over de voordelen van het gebruik van aligners, zeker afgezet tegen het laten plaatsen van een metalen beugel.

Ideaal als jij graag een rechter gebit wenst

Heb jij een gebit waarbij niet alle tanden even recht staan? Dan was je tot voor kort veroordeeld tot het laten plaatsen van een metalen beugel. Een beugel met slotjes en metalen draden. Zeker volwassenen zien het laten plaatsen van een dergelijke beugel niet zitten. Met een aligner kun je hetzelfde effect krijgen dan wanneer je een beugel laat plaatsen. De tanden komen veel rechter te staan. Groot voordeel van aligners is dat je ze niet ziet zitten. En alleen al om die reden verkiezen volwassenen liever voor aligners dan dat ze overwegen een beugel te laten plaatsen.

Vergelijk ze maar met gebitsbeschermers

Wat zijn aligners? Je kunt ze prima vergelijken met gebitsbeschermers. Ze zijn onzichtbaar. Dat zegt echter niets over de werking. Die is namelijk minstens even goed als wanneer je kiest voor een beugel. Aligners breng je in en ze geven een gelijkmatige en constante druk op de tanden die ze als het ware automatisch in de juiste positie komen. Hoe langer per dag je de aligner draagt hoe sneller er resultaat zal zijn. In alle gevallen kun je door het gebruiken van aligners sneller resultaten zien en boeken in vergelijking met een beugel. Mits je de aligner uiteraard lang genoeg per dag draagt.

Een metalen beugel draag je soms zelfs twee jaar lang

Kies je voor een metalen beugel, dan weet je vrijwel zeker dat je er voor een periode van tussen de anderhalf en twee jaar aan vastzit. Met een aligner kun je veel sneller een rechter gebit hebben. Aligners dragen bovendien veel comfortabeler. Je hebt geen irritatie van de metalen slotjes en de metalen draden die zowel het gebit als de wangen behoorlijk kunnen irriteren. Kies je voor metalen beugels om een rechter gebit te krijgen, dan ervaar je problemen met de mondhygienen. Er kan al snel tandsteen ontstaan op de plaats waar slotjes zitten bijvoorbeeld. Dat heb je met aligners niet. Een goede reden dus om ook voor aligners te kiezen.

Je kunt gewoon alles eten met aligners

Met aligners kun je ook gewoon alles eten. Je neemt de aligner dan gewoon uit. Na het eten spoel jij jouw mond met koud water en je doet de aligner weer in. Bij het maken van aligners is bovendien geen gebruik gemaakt van schadelijke bestanddelen en ook dat zou een reden kunnen zijn om toch vooral voor aligners te kiezen. En dat gebeurt dan ook massaal. Zeker voor volwassenen is het vaak een brug te ver om alsnog voor een metalen beugel te kiezen. Als deze groep mensen toch graag een rechter gebit wil, dan zijn aligners gewoon de perfecte oplossing.

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *