5 tips voor een stijlvol motoroutfit voor dames

By  |  0 Comments


Als vrouw wil je er natuurlijk altijd stijlvol uitzien. Dat lijkt wellicht nergens zo moeilijk als wanneer je je een motoroutfit moet hijsen voor een rit op je eigen motor of achterop die van een ander. Dat wil echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om een stijlvol motoroutfit bij elkaar te shoppen. We geven tips voor vijf relevante onderdelen van een motoroutfit.

De helm

Als er één onderdeel van een motoroutfit het tegenovergestelde van stijlvol lijkt, is het natuurlijk wel de helm. Ze zijn vaak vooral stoer, maar zelden charmant. Dat geldt zeker voor integraalhelmen, maar dat zijn tegelijkertijd wél de helmen die de meeste bescherming bieden voor je hoofd. Gelukkig is het niet helemaal hopeloos en zijn er wel degelijk stijlvolle motorhelmen voor dames te verkrijgen. Vooral de producent Shoei is er goed in geslaag om een serie motorhelmen te produceren die wél enige charme uitstralen. Bekijk hun Glamster serie: dit zijn mooie, subtiele helmen met een mooie ronde vormgeving en zonder alle moderne poespas.

Motorjeans

Je kunt natuurlijk een heel motorpak kopen, maar dan weet je zeker dat je er niet stijlvol (hoogstens mysterieus) uit gaat zien. Kies daarom voor aparte elementen, te beginnen met motorjeans. Kies voor motorjeans van Kevlar: een slijtvaste stof die niet misstaat om in het dagelijkse leven gedragen te worden. Met andere woorden: je hebt er zowel op de motor als na het afstappen wat aan. Mooie motorjeans om eens naar te kijken zijn de John Doe Betty Highwaist motorjeans, die volledig van extra bescherming voorzien zijn, en de Mottowear Stella motorjeans, die alleen op de belangrijke ‘raakvlakken’, zoals de heupen, het zitvlak en knieën, van extra bescherming voorzien zijn. In dat laatste geval is het van belang om goed op de pasvorm en de lengte te letten, want de jeans moeten goed aansluiten op je lichaam om ervoor te zorgen dat de bescherming bij een val niet op de verkeerde plek zit.

Motorjas

Als je inderdaad kiest voor motorjeans in plaats van een motorpak, dan heb je ook nog een stijlvolle motorjas nodig. Deze vind je als dame in het bijzonder van het merk REV’IT!. Niet alleen produceert deze maker mooie, stijlvolle motorjassen, maar ze zijn nog betaalbaar ook! Onze aanrader is de klassieke en stijlvolle Bellecour motorjas van REV’IT!. Deze stoere en toch modieuze leren jas is te verkrijgen in bruin en zwart koeienleer en is zeker een kledingstuk waar je in gezien wilt worden!

Motorlaarzen

Ben jij liefhebber van de Chelsea boot? Dan is het goede nieuws dat zoiets stijlvols ook voor op de motor te kunt krijgen. De Stylmartin Oxford Black motorlaarzen zijn hét motoralternatief voor de alledaagse Chelsea boots. Ze zijn misschien wel hét perfecte voorbeeld van de combinatie van fashion en functionaliteit.

Handschoenen

Met deze vier onderdelen is je motoroutfit echter nog niet helemaal af, want je hebt ook nog goede motorhandschoenen nodig. Ook deze zijn over het algemeen erg functioneel en stoer vormgegeven. Maar wie zoekt die vindt, en we hebben tóch iets gevonden wat zowel beschermt als stijlvol en sexy is: de REV’IT! Spectrum Ladies motorhandschoenen met donkergrijs luipaardprint. Deze slagen erin om er niet uit te zien als de gemiddelde motorhandschoen, terwijl ze toch de nodige bescherming en functionaliteit bieden. Daarbovenop zijn ze ook nog eens voorzien van vingertoppen waarmee je een touchscreen kunt bedienen.

Het is dus helemaal niet onmogelijk om er ook op de motor stijlvol en vrouwelijk uit te zien. Je moet alleen even de juiste outfit bij elkaar shoppen, maar met bovenstaande tips moet dat helemaal lukken!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *