Wat kost ooglaseren? Een overzicht per behandeling

By  |  0 Comments

Begin je je bril of lenzen steeds meer beu te raken? Dan is een ooglaserbehandeling misschien wel iets voor jou. Er zijn meerdere soorten behandelingen, elk met een eigen prijskaartje. Om je te helpen een goede keuze te maken, zetten we verschillende ooglaserbehandelingen voor je op een rijtje en geven we een indicatie van de kosten.

Soorten ooglaserbehandelingen

Er zijn verschillende methoden voor ooglaseren. De bekendste behandelingstypen zijn:

PRK behandeling

De PRK ooglaserbehandeling wordt sinds eind jaren 80 uitgevoerd en is de oudste ooglaserbehandeling van bovenstaande lijst. De bovenste cellaag van je hoornvlies wordt bij deze behandeling verwijderd.

De PRK-behandeling kost gemiddeld vaak iets minder dan de andere ooglaserbehandelingen, maar daar staat tegenover dat het herstel van het oog langer duurt en de ogen tijdelijk gevoeliger zijn. Als je twee ogen wilt laten laseren volgens de PRK-methode, kun je denken aan €1.500 en €3.500.

Lasek behandeling

Lasek is de op één na meest gebruikte ooglaserbehandeling, na de Lasik-methode. In tegenstelling tot bij de PRK-methode wordt het bovenste laagje van je hoornvlies niet weggehaald, maar enkel deels losgeweekt en gecorrigeerd met een laser. Het laagje komt daarna weer over je hoornvlies te liggen.

De Lasek ooglaserbehandeling is over het algemeen minder pijnlijk dan de PRK-behandeling en herstelt sneller. Bovendien is de behandeling uitermate geschikt voor mensen die in het dagelijks leven een hoger risico lopen op oogletsel, bijvoorbeeld door een gevaarlijk beroep of intensief sporten. Wil je twee ogen laten laseren met de Lasek methode, dan kost je dit doorgaans in totaal tussen de €1.200 en €3.500.

No-touch Lasek behandeling

Een relatief nieuwe en daarmee moderne behandelmethode is de no-touch Lasek behandeling (ook wel bekend als transepitheliale Lasek, transPRK en ‘no-touch’). Bij deze ooglaserbehandeling wordt het beschermlaagje van je hoornvlies niet met alcohol losgeweekt en ‘omgeflapt’, maar met een speciale laser wordt het laagje verdampt. Omdat de laser computergestuurd is, staat deze behandeling bekend om zijn uiterste nauwkeurigheid. Dit maakt ook dat deze behandelingsmethode de meest veilige van dit moment is.

De kosten voor een no-touch Lasek behandeling aan beide ogen kost je ongeveer tussen de €1.800 en €4.000.

Lasik behandeling

Lasik is op dit moment de meest uitgevoerde ooglaserbehandeling wereldwijd. De correctie vindt bij de Lasik-behandeling uiteindelijk iets dieper in het hoornvlies plaats, maar de bovenste laag van het hoornvlies blijft intact. De behandeling wordt ervaren als minder pijnlijk dan de Lasek-methode en heeft een relatief korte herstelperiode. Wel moet de sterkte van je ogen de afgelopen jaren redelijk stabiel zijn geweest, anders zien ooglaserklinieken bij deze behandeling vaak toch een risico.

Je beide ogen laten laseren met de Lasik-behandeling kost je meestal tussen de €1.200 en €3.600.

Epi-Lasik behandeling

De Epi-Lasik wordt nu een kleine 10 jaar door ooglaserklinieken aangeboden als behandelmethode. Het bovenste laagje van je hoornvlies wordt geschaafd (zonder alcoholbehandeling). Omdat de diepere lagen van je hoornvlies met rust gelaten worden en de cellen bij je hoornvlies niet direct afsterven dankzij het achterwege laten van alcohol, krijgt je lichaam de tijd een nieuw epitheellaagje te maken. De behandeling is meestal iets minder pijnlijk dan PRK en Lasek, maar wel weer pijnlijker dan de Lasik-behandeling.

De kosten voor een Epi-Lasik behandeling aan beide ogen variëren tussen de €1.200 en €3.600.

Kwaliteit en service

Natuurlijk vinden er elke dag ontwikkelingen plaats binnen de ooglaserbranche en kunnen ooglaserklinieken steeds meer met elkaar concurreren. Dat neemt niet weg dat de kwaliteit van de behandeling en service van de kliniek zeer belangrijk zijn bij een behandeling.

Kies dan ook niet per se voor de goedkoopste optie, maar controleer altijd wat de ervaringen van anderen zijn en controleer of de kliniek een ZKN-keurmerk heeft.

Dit artikel werd je aangeboden door OLCD, dé ooglaserkliniek voor de regio Dordrecht.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  4.5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *