Je ogen laten laseren: de belangrijkste voor- en nadelen

By  |  0 Comments


Ooglaseren wint aan naamsbekendheid en is een steeds populairdere oplossing ter vervanging van de bril of lenzen. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van je ogen laten laseren? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

De voordelen van ooglaseren

Het allerbelangrijkste voordeel van ooglaseren is natuurlijk dat je geen bril of lenzen meer nodig hebt. Een stuk gemakkelijker met opstaan en naar bed gaan. Maar ook bij je dagelijkse werkzaamheden en momenten van ontspanning. Zoals bij het tv kijken; geen moeite hoeven doen om de ondertiteling te lezen! Ook met sporten en op vakantie profiteer je van de voordelen van je ogen laten laseren: je hoeft niet meer bang te zijn dat je bril beschadigt raakt of dat je je lenzen kwijtraakt tijdens het zwemmen.

Andere voordelen die mensen aandragen voor een ooglaserbehandeling zijn:

  • De snelheid van de behandeling
  • De beperkte pijn en het minimale ongemak
  • De steeds betaalbaardere behandelkosten
  • En daarmee het grote voordeel ten opzichte van kosten van het dragen van lenzen of een bril
  • De groei aan kennis en verbetering van technieken binnen ooglaseren

 

De nadelen van ooglaseren

Er zitten ook een paar nadelen verbonden aan ooglaseren. We hebben ze voor je uitgezocht en hieronder toegelicht.

Niet iedereen komt in aanmerking

Niet iedereen komt (direct) in aanmerking om zijn of haar ogen te laten laseren. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen met een oogziekte. Of vrouwen die zwanger zijn, ook al beperkt dat je maar tijdelijk. Een gecertificeerd behandelcentrum kan door middel van een intake of quickscan bepalen of je in aanmerking komt voor een behandeling. Laat je in ieder geval te allen tijde adviseren door een professional!

Risico’s

Aan het laten laseren van je ogen zitten een paar risico’s verbonden. Je kan na de behandeling last hebben van bijwerkingen. Hierbij kun je denken aan gevoeligheid voor licht of bijvoorbeeld droge ogen. Echter komt dit niet vaak voor; bij nog minder 1% van de behandelden. En bovendien; de bijwerkingen nemen bijna altijd geleidelijk weer af en kun je gaan genieten van je nieuwe zicht. Beperk deze risico’s door alleen de behandeling uit te laten voeren door een gekwalificeerd bedrijf. Je kunt via Ooglasertrefpunt.nl diverse aanbieders vergelijken.

De meest moderne en veilige vorm

Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen mogelijk. De meest moderne en veilige variant is no touch transPRK ooglaserbehandeling, doordat het oog bij deze werkwijze in het geheel niet wordt aangeraakt. De computergestuurde laserapparatuur corrigeren de ogen uiterst nauwkeurig. Ook is het herstel na de behandeling minder intensief.

Dit artikel werd je aangeboden door OLCD, hét ooglasercentrum in de Drechtsteden. Naast ooglaserbehandelingen kun je er ook terecht voor lensimplantaties en ooglidcorrecties.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *