Heb ik een ooglidcorrectie nodig?

By  |  0 Comments


Misschien ben je er zelf nog niet mee bezig, maar naarmate je huid ouder wordt vermindert de elasticiteit. Dat is bij iedereen wel bekend. Maar weet je dat dit ook geldt voor de huid boven je ogen? Oogleden kunnen gaan zakken en voor een sombere en vermoeide blik zorgen. In sommige gevallen is dit niet te voorkomen, bijvoorbeeld vanwege erfelijke eigenschappen. Maar er is wel altijd wat aan te doen. Namelijk met een ooglidcorrectie. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Klachten

Je kunt om om verschillende redenen ervoor kiezen een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Zoals we vertelden kan een vermoeid of somber uiterlijk de reden zijn. Hangende oogleden kunnen ook het zicht belemmeren. Hierdoor wordt het niet alleen ingreep om een frissere blik te krijgen, maar dus ook om weer volledig zicht te krijgen. Beperkt zicht kan je soms in vervelende of zelfs gevaarlijke situaties brengen. Overleg dit altijd eerst met uw oogarts de aard van jouw klacht. De oogarts kan je adviseren voor over de juiste behandeling, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie.

Het resultaat van een ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie is het resultaat over het algemeen goed te voorspellen. Het is in alle gevallen namelijk erg netjes. Dat is natuurlijk waar je het voor doet. Je zicht is weer optimaal en je hebt weer een frisse oogopslag. Uiteraard heeft de ingreep wel een herstelperiode; na de behandeling zijn de ogen vaak gezwollen. Echter trekt dit met een paar dagen goede rust al weg. Gemiddeld heb je wel tot 15 jaar plezier van de ingreep, maar dat verschilt natuurlijk per persoon.

Risico’s van een ooglidcorrectie

Wanneer je een ooglidcorrectie behandeling laat uitvoeren is de kans erg klein dat er complicaties op treden. Dit gebeurt in uitzonderlijke gevallen wanneer er bijvoorbeeld een allergische reactie optreedt. De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie dan uitgesloten ook uiterst gering. Je kunt dus met een gerust hart deze behandeling laten uitvoeren.

Op de website van ‘oogartsen.nl’ kan je enkele voorbeelden zien van patiënten voor en na een ooglidcorrectie behandeling. Laat je te allen tijde adviseren door een erkende oogarts.

Dit artikel werd je aangeboden door Ooglasercentrum Drechtsteden (OLCD).

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *