Wat is het verschil tussen acrylnagels en gelnagels?

By  |  0 Comments


Mooie en goed verzorgde nagels, voor veel vrouwen erg belangrijk. Je kunt kiezen tussen mooie nagellak of kunstnagels. Als je de keuze maakt voor kunstnagels dan heb je eigenlijk twee mogelijkheden: gelnagels of acrylnagels. Je hebt er vast van gehoord. Maar weet je ook wat het verschil is tussen gelnagels en acrylnagels?

Kunstnagels

Voor zowel gelnagels- als acrylnagels geldt dat wanneer je gebruik maakt van de diensten van een goed opgeleide nagelstyliste je je geen zorgen hoeft te maken over beschadiging van je eigen nagels. Als de kunstnagels op een vakkundige wijze worden aangebracht zullen je eigen nagels niet beschadigd raken, je zult ook geen last hebben van schimmel onder de kunstnagels.

Kunstnagels kunnen ook ten alle tijden verwijderd worden. Ook hierbij luidt het advies om dit niet zelf te doen. Maak gebruik van de diensten van een nagelstyliste bij een goede nagelsalon, zij heeft de kennis en materialen om jouw kunstnagels goed te verwijderen.

Als je kunstnagels hebt laten plaatsen kun je deze laten lakken bij de nagelstudio, maar je kunt dit ook zelf doen. Maak bij het verwijderen van de nagellak gebruik van een remover zonder aceton, anders zullen jouw kunstnagels beschadigen.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn een combinatie van een vloeistof en een poeder. Het poeder en de vloeistof vormen samen een bolletje waaruit een kunstnagel wordt gevormd. Dit moet snel en accuraat gebeuren. Het bolletje moet uitharden en daarna wordt hij netjes gevijld tot hij er even natuurlijk uitziet als een echte nagel. Als je er voor kiest om acrylnagels te laten plaatsen dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van een professionele nagelsalon, anders heb je kans dat de acrylnagels te dik zijn. Hierdoor is het eindresultaat een stuk minder mooi.

Het plaatsen van een acrylnagel gaat sneller dan het plaatsen van een gelnagel. Daarnaast zijn acrylnagels minder kwetsbaar dan gelnagels en gaan ze langer mee.

Gelnagels

Gelnagels zijn flexibeler dan acrylnagels en ze hebben meer glans. De gel die bij gelnagels wordt gebruikt is een vloeibare harsachtige substantie. De wijze waarop deze wordt aangebracht is anders dan bij acrylnagels. Gelnagels moeten uitharden door middel van een UV-lamp, de behandeltijd is hierdoor langer.

Dit artikel werd je aangeboden door Care for Beauty, schoonheidssalon en nagelstudio in Hardinxveld-Giessendam

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 7   Gemiddelde:  4.4/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *