4 tips voor het wassen van je spijkerbroek

By  |  0 Comments


Je wilt jouw favoriete jeans natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Wij hebben 4 handige tips voor het wassen van je spijkerbroek op een rij gezet, zodat je jouw jeans lang kunt dragen. Door je spijkerbroek goed te behandelen kun je er langer van genieten. Het is het allerbeste om je spijkerbroek zo min mogelijk te wassen, zo voorkom je dat de kleur vervaagt en deze krimpt. Hoe je deze dan het beste wast? Lees snel verder.

Spijkerbroek wassen tip #1 – Keer je spijkerbroek binnenstebuiten

Draag je jouw 24/7 jeans het liefst ook echt 24/7? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Je beschermt je jeans zo goed mogelijk door deze eerst binnenstebuiten te keren en vervolgens op maximaal 30 graden te wassen. Als je een spijkerbroek te heet wast, kan het elastaan in stretchbroeken beschadigen en vervaagt de kleur sneller. Je mag je jeans ook nooit in de droger stoppen! Dit scheelt ook flink wat energie. Heeft jouw jeans versiersels aan de buitenkant? Doe deze dan sowieso niet in de wasmachine maar laat deze ongeveer 10 minuten zonder wasmiddel in koud water liggen. Ook gecoate jeans mogen alleen koud gewassen worden.

Spijkerbroek wassen tip #2 – Gebruik geen wasverzachter

Voor je jeans gebruik kun je het beste een mild wasmiddel of kleurwasmiddel gebruiken. Deze zijn doorgaans vrij van bleekmiddel, waardoor de kleuren mooi blijven. Een witte jeans kun je natuurlijk wel met wit wasmiddel wassen. Als je wast met een fijnwasmiddel, dan worden de vezels bovendien beschermd. Vooral voor stretch jeans is dit belangrijk. Wasverzachter tast de elasticiteit van je spijkerbroek aan, waardoor deze sneller slijt. Een klein scheutje azijn is een goed alternatief voor wasverzachter. Dit voeg je toe aan het spoelbakje van de wasmachine.

Spijkerbroek wassen tip #3 – Centrifugeer op een laag toerental

Als je jouw spijkerbroek op een hoog toerental centrifugeert, dan wordt de stof onnodig belast. Een snelheid van 1000 toeren is genoeg. Centrifugeer jeans met stretch op 700 toeren en voorkom dat de stretchvezels scheuren. Kijk trouwens ook eens naar de beste wasmachines van 2020 voor huishoudens tot 4 personen.

Spijkerbroek wassen tip #4 – Leg je spijkerbroek in de vriezer

Een andere manier om je jeans schoon te krijgen is door hem in de vriezer te leggen. Na ongeveer 5 à 6 keer dragen is het meestal wel tijd om je spijkerbroek te wassen. Om er zeker van te zijn dat jouw jeans niet zijn kleur of elasticiteit verliest, kun je de warmte verruilen voor kou. Stop je broek een nachtje in het vriesvak en de volgende dag ruikt deze weer lekker fris. De kou zorgt ervoor dat bacteriën en ziektekiemen worden gedood zonder dat de vezels van je spijkerbroek beschadigd worden.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *