Wanneer kies je voor een hair weave?

By  |  1 Comment

Een weave, ook wel weft genoemd, is een baan die aan het natuurlijke haar wordt bevestigd. Een weave beschadigt het eigen haar nauwelijks en is makkelijk te bevestigen en te verwijderen. Wanneer kun je het beste een weave zetten en wanneer niet? Daar vertellen we je alles over in deze blog.

4 voordelen van een weave

Een weave heeft zo zijn voordelen ten opzichte van flip en clip extensions.

1. Lang haar in een handomdraai

Het eigen haar groeit gemiddeld 2 centimeter per maand. Door middel van een weave kun je de gewenste lengte creëren terwijl het eigen haar aangroeit. Belangrijk is dat de extensions en je eigen haar wel worden geknipt voor een natuurlijke look.

2. Volume dat weinig tijd kost

Door middel van een weave kun je gemakkelijk extra volume aanbrengen.

3. Kleurverandering zonder beschadiging van eigen haar

Blonderen kan het eigen haar flink beschadigen waardoor het kan afbreken. Dit kan worden voorkomen door een weave te bevestigen in een gewenste kleur. Op deze manier kunnen ook highlights worden aangebracht.

4. Gezond herstel van natuurlijk haar

Een weave valt over het eigen haar heen. Hierdoor wordt het natuurlijke haar beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo groeit het natuurlijke haar op een gezonde manier.

 

Voor welk haartype is een weave geschikt?

Een weave is in principe geschikt voor alle haartypes. Kijk goed naar je eigen haar om te bepalen welke weaves je kunt gebruiken. Je creëert namelijk een natuurlijk effect door de haarstructuur van het eigen haar te gebruiken.

Heb je kort haar?

Dan raden we aan de weaves niet te bevestigen met naald en draad. Het eigen haar is dan sneller zichtbaar. Gebruik liever lijm voor een natuurlijk effect.

Heb je dun haar?

Wanneer je dun haar hebt is een weave juist geschikt. Bij extensies die vast zitten met clipjes zijn de clipjes sneller zichtbaar door dun haar. In principe kunnen alle weave technieken worden gebruikt bij dun haar.

Heb je kroeshaar?

Dan adviseren we de weave te bevestigen met naald en draad. Het natuurlijke haar wordt bij deze techniek volledig ingevlochten. Hierdoor zie je geen verschil tussen twee haartypes.

Dit artikel werd je aangeboden door Hair Extensions leverancier Foxy Star.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Hosting

    1 november 2016 at 14:29

    Heb je gekruld haar kies dan niet voor steil haar, ook niet wanneer je altijd je haar steil maakt met een stijltang.De structuur van krulhaar is pluiziger dan steil haar, hierdoor kun je een onnatuurlijk effect krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *