Waarom je beter geen e-liquids uit China kunt kopen

By  |  0 Comments


Gebruik jij een e-sigaret? Dan wist je misschien wel dat het overgrote deel van de (online) verkochte e-liquids uit China komt. Onder andere de merken Dekang en Hangsen zijn bekende vloeistofmerken voor de e-sigaret. Toch kunnen dampers beter geen e-liquids van Chinese makelij kopen, zo beweren sommige e-liquidshops. Maar waarom is dat zo?

Ingrediënten van lage kwaliteit

In China zijn er vele kleine fabriekjes die e-liquids produceren. In het productieproces wordt gewerkt met grondstoffen waar geen tot weinig controle op zit en deze kleine fabrieken geven hun vloeistoffen soms zelfs de merknamen Dekang of Hangsen mee.

Door veelvuldige tussenhandel in de branche, is het voor veel bedrijven bovendien moeilijk te achterhalen of zij e-liquids van de echte grote e-liquidmerken hebben besteld of toch te maken hebben met namaakproducten.

Ook Dekang niet vrij van problemen

In juni 2014 kwam bovendien ook het grotere merk Dekang slecht in het nieuws. Door een op dat moment nog onbekende stof in de e-liquid kregen veel dampers problemen met de atomizer en clearomizer in hun e-sigaret. Later bleek dat er in de Dekang vloeistoffen een hoog percentage zetmeel zat – gelukkig is dat niet schadelijk voor je gezondheid, maar veel vapers moesten wel met hun e-sigaret onderdelen terug naar de leverancier.

Geen transparant beleid

Het grootste probleem van de Chinese fabrikanten is dat zij nauwelijks transparant zijn in hun productiebeleid. Het is vaak onduidelijk welke ingrediënten er gebruikt wordt en wat de oorsprong is van grondstoffen. Bovendien is er vaak geen controle op het productieproces. Dit maakt dat de Nederlandse aanbieders van Chinese e-liquidmerken vaak in onzekerheid zitten over de daadwerkelijke kwaliteit van het product.

Strenge Europese kwaliteitseisen

In tegenstelling tot in China, gelden in Europa wel kwaliteitseisen rondom de productie van e-liquids. Die kwaliteitseisen hebben betrekking op het productieproces, maar ook op de ingrediënten die gebruikt worden en de oorsprong of totstandkoming van die bestanddelen.

Daarom hebben sommige webwinkels besloten om enkel e-liquids van Europese fabrikanten te kopen: zo weten zij zeker welke liquids ze aanbieden, wie de vloeistof gemaakt heeft en welke bestanddelen erin zitten. Andere Nederlandse merken produceren zelfs hun eigen e-liquids. E-liquids uit Nederland of een ander Europees land zijn dan vaak wel ietsje duurder, maar omdat je geen onzekerheid meer hebt over wat je vapet, vinden de meeste dampers dat prijsverschil wel waard.

Waar komen je e-liquids vandaan?

Ook al zijn e-liquids uit China doorgaans goedkoper, de kwaliteit van de vloeistoffen valt dus niet te garanderen. Daarom doe je er goed aan om bij je eerstvolgende e-liquid bestelling te checken waar de vloeistof vandaan komt.

Staat er geen of onvoldoende informatie bij het product dat je wilt bestellen? Vraag het dan eventjes na bij de webshop waar je wilt bestellen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 9 Average: 2.8]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *