Waar kun je de lekkerste koffie drinken in Rotterdam?

By  |  0 Comments


Rotterdam: de stad die bekend staat als jonge dynamische wereldstad ofwel het New York van Nederland. Lange tijd stond Rotterdam niet bepaald bekend als ‘gezellig’, maar daar is de laatste twintig jaar verandering in gekomen! Overal verschijnen nu schattige lunch rooms, geweldige restaurants en natuurlijk hippe koffiebars. Maar waar kun je de lekkerste koffie van Rotterdam drinken? Wij zetten de leukste cafétjes voor je op een rijtje.

Hotel New York

Een van de bekendste restaurants en toeristische attractie is Hotel New York. Prachtig gelegen aan de Maas geeft het een kijkje in de geschiedenis van Rotterdam. In de vorige eeuw was het hotel de plek waar Nederlanders hun laatste nachtje doorbrachten voordat zij naar Amerika emigreerden. De reis begon in Rotterdam en eindigde in New York. Vandaar de naam. U kunt hier uitgebreid lunchen, borrelen en dineren. Maar even binnenkomen voor een kopje koffie kan ook. De latte macchiato en cappuccino zijn aanraders, even heel wat anders dan de Lavazza cups van thuis. Zin in zoet? Kies de worteltaart of de traditionele appeltaart, heerlijk!

Keet

Concept Store Keet vind je op de Oppert 2a. Keet werkt samen met beginnende web shops, ondernemers en labels. In de winkel vind je kleding, boeken, tassen, accessoires, cosmetica, posters en heel veel andere hebbedingen. Maar je kunt hier ook heerlijke koffie drinken! Dus na het winkelen, even bijkomen met een cappuccino.

Man Met Bril Koffie

Aan de Vijverhofstraat vind je café Man Met Bril Koffie. Hier wordt altijd verse koffie gezet, dus niet koffiecups zoals bij veel mensen thuis. Het café is door Esquire zelfs uitgekozen als de beste nieuwe koffiebar en de redactie van het AD drinkt hier hét beste bakkie van het land. Je weet dus zeker dat je hier goed zit.

Heilige Boontjes

Gelegen aan het Eendrachtsplein serveert Heilige Boontjes heerlijk verse kopjes koffie, romige cappuccino’s en fantastische latte macchiato’s. Heilige Boontjes werkt samen met jongeren met problemen. Zo worden ze geholpen met hun re-integratietraject en krijgen ze hun leven weer op de rit. Naast onvergetelijke koffie, verbeter je het leven van jongeren en maak Rotterdam steeds een beetje veiliger.

Anne & Max

In deze koffietent kun je naast een bakkie pleur drinken ook lekker ontbijten, lunchen en borrelen. Dit café is ook zeer geschikt om te werken, aangezien er gratis internet aanwezig is. Wil je iemand trakteren? Kies voor High Tea of High Wine. Hierbij geniet je van heerlijke zoetigheden als huisgemaakte taartjes en chocolaatjes of borrelhapjes met verse geitenkaas en broodjes. Je vind ‘jouw huiskamer in de stad’ aan de Korte Hoogstraat.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *