Ook in een rolstoel kun je cool voor de dag komen!

By  |  0 Comments


Rolstoelen worden door vele mensen gebruikt. Of het nu gaat om gehandicapten, mindervaliden, mensen die moeten revalideren, mensen die slecht ter been zijn, chronisch zieken of ouderen; een rolstoel vergroot de mobiliteit van al deze doelgroepen. Tegenwoordig kun je zeer gemakkelijk een rolstoel bemachtigen via het internet of door naar een winkel te gaan. Je zult versteld staan van het brede assortiment dat er voor handen is. Bovendien worden van mensen die gerevalideerd zijn of overleden de rolstoel vaak afgestaan aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Hieronder geef ik 6 tips die jou helpen bij het uitzoeken van een geschikte rolstoel.

1. Neem een rolstoel in een bepaalde kleur

Je hoeft niet per se een rolstoel met een universeel uiterlijk te nemen. Je kunt ook kiezen voor een rolstoel met een bepaalde kleur zitting of leuning zoals geel, groen, rood of blauw. Als jij je fijner voelt in een rolstoel met een persoonlijke tint dan houd niets jou tegen om daar rekening mee te houden bij de aanschaf. Je kunt jouw rolstoel ook verder op pimpen door bijvoorbeeld chromen of anders soortige velgen te nemen. Het is maar een idee. Je kunt jouw rolstoel toerusten met technologische snufjes of je neemt een ‘kale’ rolstoel zonder poespas. Aan jou de keuze!

2. Ga voor een opvouwbare rolstoel

De rolstoel van tegenwoordig hoeven niet meer plomp of plaatsinnemend te zijn. Er zijn namelijk ook rolstoelen verkrijgbaar die opvouwbaar zijn. Deze rolstoelen nemen niet alleen minder ruimte in nadat je ze opgevouwd hebt, ook kun je ze opvouwen en meenemen in bijvoorbeeld de trein, bus of taxi omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn. Deze opvouwbare rolstoelen zijn dus niet alleen erg praktisch maar ook efficiënt in gebruik. Ideaal als je niet de hele tijd in de rolstoel wilt blijven zitten maar deze ook zo nu en dan aan de kant wilt doen.

3. Kies een lichtgewicht rolstoel

Ouderwetse rolstoelen kunnen erg zwaar en lomp zijn. Tegenwoordig zijn er echter ook veelvuldig lichtgewicht rolstoelen verkrijgbaar. Deze rolstoelen zijn bijvoorbeeld gefabriceerd van lichte metalen of kunststof. Vooral als je de rolstoel gemakkelijk aan de kant wilt kunnen plaatsen, is de lichtgewicht rolstoel interessant. Ook voor ouderen die over het algemeen over minder spierkracht kunnen beschikken, is de lichtgewicht rolstoel werkelijk een verlichting en oplossing.

4. Bestel of koop een rolstoel met afneembare of uitschuifbare stukken

Moderne rolstoelen worden dikwijls toegerust met allerhande functies of mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een rolstoel nemen met afneembare voetsteunen of uitschuifbare armleuningen. Daarnaast zijn er rolstoelen verkrijgbaar met speciale remmen of uitneembare zitting. Afhankelijk van jouw wensen en budget kun je bij de keuze van jouw nieuwe rolstoel rekening houden met dergelijke functies en mogelijkheden. Laat de expert of verkoper de diverse functionaliteiten van de rolstoel demonstreren zodat je weet hoe het werkt en niet hoeft te forceren.

5. Kies een rolstoel van een bepaald materiaal

Op sites als Rollator.shop vind je diverse rolstoelen van verschillende soorten materiaal zoals bijvoorbeeld staal of aluminium. Door op de knop ‘meer informatie’ te drukken kun je de technicalia van de rolstoel te weten komen zoals de breedte, het materiaal maar ook het formaat zitting en dergelijke. Dankzij deze extra informatie weet je precies wat je in huis haalt wanneer je voor een bepaalde rolstoel kiest. Bekijk vooral ook de rolstoelen met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding of eventueel de aanbiedingen zodat je een duit kunt besparen.

6. Versier jouw rolstoel

Als je jouw rolstoel extra allure en aanzien wilt geven, dan kun je bijvoorbeeld de rolstoel versieren. Bij een verjaardag slingers erom hangen, magneetjes op het stalen frame van de rolstoel of een extra gekleurde zitting speciaal op maat laten maken; deze en meer kunstgrepen kun je toepassen om jouw rolstoel een positieve en feestelijke uitstraling te verlenen. Of je benut de carnavalsperiode en incorporeert jouw outfit in jouw rolstoel; je kunt het zo gek niet bedenken of je verfraait er jouw rolstoel mee.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *