De voordelen van kunstgras kopen

By  |  0 Comments


Kunstgras kopen heeft vele voordelen. Het is dan ook niet vreemd dat een toenemend aantal huishoudens kiest voor kunstgras, of dit nou in de tuin of op het balkon wordt gelegd. Daar waar in een recent verleden kunstgras vrijwel uitsluitend gebruikt werd voor hockeyvelden, is kunstgras nu ook gemeengoed geworden in Nederlandse tuinen. De verkoopcijfers van kunstgras zijn in de loop der jaren dan ook geëxplodeerd. Zo werd in 2020 wereldwijd liefst 326 miljoen vierkante meter kunstgras verkocht, ter waarde van ongeveer 2,3 miljard euro. Wil jij kunstgras kopen en weten waarom kunstgras zo populair is? Lees dan snel verder, deze pagina bevat namelijk alle voordelen van kunstgras.

Minder onderhoud

Kenmerkend voor een gazon van kunstgras ten opzichte van een gazon van echt gras, is dat het onderhoud veel minder bewerkelijk is. Niet alleen is het niet meer nodig om het gras te maaien en de randjes bij te knippen, ook bemesten, verticuteren, onkruid verwijderen en sproeien is niet nodig bij een gazon van kunstgras. Hierdoor houd je extra tijd over om te genieten van je tuin!

Altijd een mooi gazon

Een gazon van kunstgras is niet afhankelijk van de (weers)omstandigheden. Je zult dus nooit problemen hebben met te veel of juist te weinig zon: een gazon van kunstgras blijft er altijd groen en verzorgd uitzien. Het is bovendien goed bestand tegen alle verschillende soorten van weersomstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan omstandigheden als regen en sneeuw, maar ook aan (overmatige) zon. Kunstgras is UV bestendig en derhalve kleurvast.

Ideaal voor kinderen

Een gazon van echt gras heeft verschillende nadelen welke een gazon van kunstgras niet heeft. Echt gras kan te drassig zijn om te betreden, of te kwetsbaar op het moment dat het recent is ingezaaid. Kunstgras kent deze problemen niet. Het schuurt niet, voelt zacht aan en is daarmee uitermate geschikt voor kinderen om op te spelen. Ook een zwembadje of een speeltoestel kan zonder zorgen op kunstgras geplaatst worden, de kans op beschadiging is miniem.

Betaalbaar

Ga je kunstgras kopen, dan wil je weten wat het kost. De vraag wat kunstgras kost, kan niet eenduidig beantwoord worden. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van diverse zaken. Denk hierbij aan de kwaliteit van de grassprieten, het aantal grassprieten per vierkante meter en de hoeveelheid vierkante meter die je aanschaft. Houd er bovendien rekening mee dat het geld kost om de kunstgrasmat te laten plaatsen. Mede door de lange levensduur is kunstgras vaak heel betaalbaar.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *