De 3 belangrijkste voordelen van Cryolipolyse

By  |  0 Comments


Er zijn ontzettend veel mensen die vet willen laten verwijderen, maar daarvoor geen operatie durven te ondergaan. Dat is heel begrijpelijk. Gelukkig biedt een Cryolipolyse behandeling de mogelijkheid om vet definitief te laten verwijderen door het te bevriezen. Dat klinkt al een stuk minder spannend dan een operatie. Hou er wel rekening mee dat vetcellen bevriezen niet mogelijk is voor mensen met overgewicht. Cryolipolyse is namelijk alleen geschikt om overtollig vet waar men niet vanaf komt te laten bevriezen. 

 

Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse zorgt ervoor dat vetcellen bevriezen, vervolgens worden ze door het lichaam zelf afgevoerd. Niet voor niets wordt deze behandeling vaak gezien als goed alternatief voor liposuctie, omdat je niet onder het mest of narcose moet. De behandeling is ontwikkeld door wetenschappers Massachusetts General Hospital in Boston. Dit opleidingsziekenhuis is verbonden aan de Harvard Medical School. Al snel werd ontdekt dat vetcellen door kou aangetast konden worden, vervolgens hebben zij een behandeling ontwikkeld voor het bevriezen van vetcellen. Nadat de vetcellen bevroren zijn, worden ze na de behandeling permanent door het lichaam afgevoerd.

 

Wat zijn de voordelen van Cryolipolyse?

 

Voordeel 1: Veilige behandeling

Vetcellen worden bij Cryolipolyse op een veilige manier bevroren en dit kan heel precies. Er zitten dan ook geen grote risico’s aan het bevriezen van de vetcellen. Het enige waar je last van kunt hebben zijn wat bijwerkingen, maar heftige bijwerkingen komen eigenlijk nooit voor. Een Cryolipolyse is dan ook redelijk veilig.

 

Voordeel 2: Relatief snel resultaat

Het resultaat van een Cryolipolyse behandeling is misschien niet direct zichtbaar, maar binnen 8 tot 16 werken is het resultaat goed zichtbaar. Na het bevriezen van de vetcellen heeft je lichaam deze tijd nodig om alle vetcellen zelf af te voeren. Zonder operatie zorgt deze behandeling voor een geweldig resultaat, namelijk vet verlies op de gewenste plekken. Vaak wordt er bij lovehandles of een onderkin gekozen voor Cryolipolyse.

 

Voordeel 3: Geen littekens en hersteltijd

Bij Cryolipolyse vindt er dus geen operatie plaats om vet definitief te verwijderen. Veel mensen zijn bang om vet operatief te laten verwijderen door de littekens die hierbij veroorzaakt kunnen worden. Bij het bevriezen van vet hoef je niet bang te zijn voor littekens.

Ook heb je helemaal geen hersteltijd. Na de behandeling kun je gewoon weer doorgaan met werken, sporten of naar school gaan. Kortom, je hoeft geen rekening te houden met een hersteltijd. Waardoor er eigenlijk niks verandert aan de dagindeling op de dagen na de behandeling. Ideaal toch?!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *