5 tips voor het kopen van het juiste overhemd

By  |  0 Comments


Een overhemd kopen klinkt vaak makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Om het juiste overhemd te kopen is het namelijk belangrijk op een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk om welk soort overhemd het beste past bij de gelegenheid en temperatuur. In onderstaande blog geven we vijf tips voor het kopen van het juiste overhemd.

 

Tip 1. Materiaalkeuze

Overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigenschappen. De meest voorkomende stof is katoen. Daarna volgen materialen als linnen, synthetisch en wol. Katoen en stof zijn dikkere materialen die er vaak ook stijlvol uitzien. Ook ademen overhemden van dit materiaal erg goed. Synthetische overhemden zijn vaak zacht en glimmend, dit materiaal ademend minder goed. Het kiezen van een materiaal is vaak afhankelijk van de temperatuur. Een linnen overhemd is in de zomer erg handig, terwijl er vaak voor een wollen of katoenen overhemd gekozen wordt in de wintermaanden.

 

Tip 2. Print of effen

Overhemden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Vaak begint de keuze voor een kleur bij de keuze tussen effen of print. Een effen overhemd geeft je outfit een stijlvolle en rustige uitstraling, terwijl een printje juist wat meer opvalt. Kies een kleur of patroon dat past bij je colbert en/of broek.

 

Tip 3. Juiste maat

De juiste maat bij een overhemd is ontzettend belangrijk. Bij een luxe overhemd maakt of kraakt de juiste pasvorm je outfit. Veel mannen gaan hier de fout in. Een te groot overhemd geeft je outfit direct een slordige uitstraling, terwijl een te strak overhemd er weer te vrouwelijk uitziet. Let daarom altijd goed op de maattabel of laat je adviseren in de winkel.

 

Tip 4. Type kraag

Bij het kopen van hét perfecte overhemd is het verstandig om te letten op de kraag. Dit wordt ook wel de boord genoemd en bepaald voor een groot deel de invloed op de uitstraling. Kiezen voor een klassiek boord is altijd een goede, veilige keuze. Een ander type kraag kiezen geeft je outfit misschien een net wat meer exclusieve uitstraling. Als je van plan bent om een stropdas te dragen, is het handig om te checken of dit mogelijk is bij het type kraag dat je kiest.

 

Tip 5. Juiste pasvorm

Naast bovenstaande punten is het ook belangrijk om te letten op de pasvorm. Zo heb je keuze uit verschillende pasvormen. Denk bijvoorbeeld aan standaard, lang, tapered fit en slim fit. Bepaal welke pasvorm het beste bij je past.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *