Oude woning, nieuwe beleving: hoe doe je dat?

By  |  0 Comments


Je zou eigenlijk liever willen verhuizen. Alleen heeft de gedroomde woning zich niet aangediend op de huizenmarkt. Je huidige woning voldoet echter ook niet meer. Wat kan je eraan doen om toch een fijne nieuwe woonbeleving in huis te ervaren? Door enkele serieuze ingrepen te doen, is er namelijk best veel mogelijk. Zo kan je je oude woning helemaal vernieuwen. Waardoor je er ineens weer met veel meer plezier kan wonen. Wat kan je doen om dit voor elkaar te krijgen?

Een nieuwe indeling

Het eerste wat je moet doen, is op zoek gaan naar de juiste indeling voor je woning. Misschien is de manier waarop de oppervlakte nu verdeeld is niet meer toereikend. Het kan zijn dat je hier en daar een muur moet doorbreken. Een betonboorbedrijf in de arm nemen is dan alvast een goed idee. Zo kan je op een veilige, maar doeltreffende manier zorgen dat je de woning weer helemaal naar je zin maakt. Dit kan vooral handig zijn wanneer de gezinssamenstelling is veranderd. Daarnaast is het ook slim om enkele andere zaken aan te pakken.

Geef een upgrade

Als je dan toch je woning flink gaat aanpakken, dan is het misschien ook tijd om wat dingen van een upgrade te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van vloerverwarming. Dit was een wens die je altijd al had, maar die je voor je uit schoof tot de verhuizing. Nu die verhuizing er niet van komt is het misschien toch wel een goed idee om gewoon in je huidige woning aan de slag te laten gaan met vloerverwarming. Dit biedt jou bovendien meer voordelen dan groter comfort alleen. Ook dat maakt het de moeite waard.

Binnen en buiten samenvloeien

Het is ook aantrekkelijk om je huis en tuin meer in elkaar te laten overgaan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor de aanbouw van een mooie tuinkamer. Het voordeel daarvan is dat je net wat gemakkelijker van de tuin kan genieten het hele jaar door. Je zit er altijd middenin, zonder dat het oncomfortabel wordt. Wel is het belangrijk om na te denken over de nieuwe inrichting van de tuin met tuinkamer. Kies bijvoorbeeld planten die binnen en buiten kunnen bloeien. Zo kan je er net wat gemakkelijker een mooi geheel van maken in je woning.

Alles eruit

Nu je toch niet gaat verhuizen heb je misschien ook wel een wat groter budget beschikbaar. Als je dan geen nieuwe woning koopt, dan kan je natuurlijk wel gewoon voor een nieuw interieur gaan. Wil je de beleving in je huidige woning echt als nieuw maken? Dan moet je dit ook wel groots aanpakken. Echt alles gaat eruit. Al je meubels, al je accessoires, alles moet nieuw. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor smarthomeproducten. Zo kan je er echt iets nieuws van maken. Het is in ieder geval precies wat je nodig hebt om er een leuke tijd van te maken. Zo kan je er weer met veel plezier gaan wonen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *