Bruiloft vieren? Tover de tuin om tot een feestlocatie!

By  |  0 Comments

Als jij iemand bent of kent met een prachtige tuin, dan is het eigenlijk zonde om een dure locatie te huren voor je bruiloft. Een bruiloft kun je namelijk ook prima in een tuin vieren. Bovendien is het ook lekker vertrouwd. Wel moet je dan zelf een aantal dingen regelen, maar je hebt dan wel alles zelf in de hand. Met deze vier tips wordt het sowieso de mooiste dag van je leven.

Tuin tot feestlocatie tip #1 – Zorg voor onderdak

Het weer in Nederland is onvoorspelbaar, zelfs als je midden in de zomer trouwt is er een kans op een onverwachte plensbui. Zorg daarom dat er voldoende onderdak in de tuin is. Ook is het handig als de zon wél fel schijnt, want je wilt niet dat iedereen thuiskomt met een zonnesteek. Je kunt natuurlijk een partytent huren. Een andere optie is een stretchtent. Dit is een groot doek dat je over een tentpaal stretcht. Dit geeft een unieke uitstraling en zorgt er ook voor dat sfeerverlichting beter overkomt. Een stretchtent huren in bijvoorbeeld de Achterhoek of Den Bosch is heel eenvoudig. Dit kan gewoon online en je hebt ze in allerlei soorten en maten.

Tuin tot feestlocatie tip #2 – Schakel een verhuurbedrijf in

Alles zelf kopen voor je bruiloft is natuurlijk niet te doen. Schakel daarom een verhuurbedrijf in dat van alles verhuurt voor feesten. Er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in trouwerijen, dus zij kunnen ook meteen de aankleding verzorgen. Maar omdat het woordje ‘trouwen’ wordt gebruikt, kan dit flink in de kosten lopen. Je kunt ook alleen de tafels en stoelen huren en de aankleding zelf regelen.

Tuin tot feestlocatie tip #3 – Versieren

Als je je tuin omtovert tot feestlocatie, dan is versiering natuurlijk belangrijk, en dit hoeft echt niet duur te zijn. Haal bijvoorbeeld bij de Action versiersels en geef hier je eigen twist aan. Kijk op Pinterest voor ideeën over versiering van je bruiloft . Hier vind je ook verschillende thema’s die jouw bruiloft tot één geheel maken. Schakel vriend(inn)en en familie in, iedereen zal het namelijk hartstikke leuk vinden om lekker creatief bezig te zijn en dit resultaat terug te zien tijdens de trouwerij! Vergeet ook niet een bruidsfotograaf te kiezen die alles mooi vastlegt.

Tuin tot feestlocatie tip #4 – Sluit stroom aan

Goede muziek, mooie verlichting en eventuele heaters hebben allemaal stroom nodig. Daarom is het belangrijk dat je een betrouwbaar stroompunt hebt als jij je achtertuin gebruikt als feestlocatie voor je bruiloft. Ga dus niet met de verlengkabels die je ergens achterin de kast hebt gevonden aan de slag, maar zorg voor een goede kabelhaspel die veel stroom tegelijkertijd aan kan. Deze kun je eventueel ook tegelijkertijd met de meubels huren. Zorg ook voor een reserve, zo weet je zeker dat jouw bruiloft in de achtertuin niet in de soep loopt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *