Marktkraam versieren met kerst als thema: 4 ideeën

By  |  0 Comments


Een marktkraam komt op een groot aantal momenten uitstekend van pas. Zo zijn er bijvoorbeeld beurzen waarbij je zelf een kraampje moet regelen of kun je een marktkraam huren voor een zakelijk evenement of op een open dag. Wil jij een marktkraam versieren met kerst als thema? Met deze 4 ideeën doe jij inspiratie op voor de kerstversiering van jouw marktkraam.

Klanten aantrekken met kerstkleuren

Om klanten of geïnteresseerden aan te trekken is het belangrijk dat je jouw marktkraam mooi aankleedt. Dit kan tijdens Koningsdag bijvoorbeeld met oranje versiersels en voor de kerst kies je voor groen en rood in combinatie met bijvoorbeeld nepsneeuw. Je wilt niet dat je kraam te vol staat met versiering, want als potentiële klanten in één oogopslag kunnen zien wat jij aanbiedt is het een stuk aantrekkelijker om even bij je kraampje te komen neuzen.

Marktkraam met kerstverlichting

Met kerstverlichting trek je zeker de aandacht op een drukke beurs of open dag. Kerst is niet voor niets het lichtjesfeest en met het warme licht van kerstlampjes ziet jouw gehuurde marktkraam er in één keer zeer uitnodigend uit. Het voordeel van de verlichting is dat klanten ook gemakkelijk zien wat er allemaal te krijgen is bij jouw kraampje. Je kunt eindeloos variëren met de lampjes. Kies jij voor warm wit licht of bijvoorbeeld gekleurde kerstverlichting?

Versier je marktkraam met een kerstguirlande

Een kerstguirlande kun je maken van echt groen of kunstgroen en vervolgens aankleden met lichtjes, kerstballen, kunstsneeuw en nog veel meer. Het voordeel van echt groen is dat het heerlijk ruikt. Hang de guirlande vervolgens aan de voorkant van je marktkraam of bovenlangs. Kerstguirlandes zijn een mooie vorm van decoratie, waarmee je niet alleen je marktkraam helemaal in de kerstsfeer brengt, maar ook je interieur klaar maakt voor de kerst.

Kersttakken en kerstkransen voor je marktkraam

Kersttakken en kerstkransen hebben een heerlijke geur en zorgen daardoor voor een extra beleving wanneer je deze toepast als versiering van jouw marktkraam. Versier bijvoorbeeld een houten tak met sierappeltjes, dennenappels of nepsneeuw. Ook takken met rode besjes zijn typerend voor de echte kerstsfeer. Zet wat mooie kerstplanten zoals de amaryllis neer. De kerstkrans kan je zowel kant-en-klaar aanschaffen als zelf in elkaar zetten. Het is erg leuk om de kerstkrans te versieren met de kleuren van jouw huisstijl. Vaak is de kerstkrans gemaakt van veel wintergroene takjes, zoals dennentakken, klimop of laurier. Vervolgens versier je deze naar eigen inzicht met bijvoorbeeld kerstballen, sierappels en rode besjes.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *