3 tips om thuis een feest te organiseren

By  |  0 Comments


Binnenkort iets te vieren? Een verjaardag, housewarming, jubileum of iets anders? Dan vraagt dit uiteraard wel om de nodige voorbereidingen. Misschien staat er wel een groot feest op het programma. Voor jou en iedereen die je dierbaar is. Voordat dit feest georganiseerd kan worden, moeten er wel wat dingen geregeld worden. Maar wat mag je zeker niet vergeten? Waar moet je aan denken wanneer je thuis een feest organiseert? Met behulp van de volgende drie tips lukt het zeker om een knalfeest te houden.

1.      Hapjes en drankjes

Op een feest wordt er natuurlijk ook heerlijk gegeten en gedronken. Dat betekent gebak bestellen, chips in huis halen, toast met smeersels en ga zo maar door. Houd ook rekening met wanneer je de gasten precies uitnodigt. Op welk tijdstip. Nodig je ze bijvoorbeeld al uit in de late middag? En is er rond het avondeten nog geen sprake van mensen die naar huis zullen gaan? Dan is de kans groot dat je ook iets voor het diner moet organiseren.

Wees daarom altijd duidelijk op de uitnodiging. Voor jezelf en de gasten. Komen ze enkel voor een hapje en een drankje? Of zijn ze ook welkom voor een heuse maaltijd? Wees hier zo duidelijk mogelijk in.

Heb je geen zin om zelf de hele avond in de keuken te staan? Neem dan een voorbeeld aan onze Amerikaanse vrienden. In Amerika is het namelijk heel normaal om allemaal iets mee te nemen naar een feest. Op die manier wordt de tafel al snel gevuld met allerlei lekkers en hoeft de host niet alles zelf te organiseren.

2.      Uitnodigingen versturen

Vergeet niet om de uitnodigingen op tijd te versturen. De meeste mensen hebben het tegenwoordig erg druk. Zeker nu we weer gewoon ons sociale leven kunnen oppakken zoals deze was vóór corona. Dat maakt ook dat het plannen van afspraken een stuk lastiger is geworden. Probeer maar eens met twee vriendinnen een uitje te plannen. Dat is een bijna onmogelijke opgave.

Wanneer je een feest organiseert, prik je zelf een datum en hoop je dat iedereen kan komen. Maar je wilt natuurlijk niet dat meer dan de helft niet op komt dagen. Omdat je niet met iedereen rekening kunt houden, is het beter om de uitnodigingen ver van tevoren te sturen. Dan weet je zeker dat er tijd genoeg is voor de genodigden om iets te regelen en te komen. Er zullen altijd mensen zijn die afzeggen, maar dan wordt de kans wel een stuk kleiner.

3.      Versieren

Je hoeft echt niet altijd een gave locatie te reserveren om een knalfuif te houden. Integendeel zelfs: een feestje thuis is juist een stuk intiemer en vaak ook nog eens veel gezelliger. Maar dan is het natuurlijk wel leuk om er ook echt iets te maken. Om het thuis nét wat aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van de juiste versieringen, bijvoorbeeld voor je themafeest. Je zou eventueel zelfs voor extra entertainment kunnen zorgen. Zo wordt het een huiskamerfeest om nooit te vergeten.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *