Afval scheiden op de juiste manier: tips en advies

By  |  0 Comments


Ieder mens produceert per jaar zo’n 500 kilogram afval. 59 procent daarvan wordt gescheiden ingeleverd. Goed scheiden van afval is essentieel voor een goede recycling. Daarom kan je ook wel wat tips en advies over containerverhuur en andere zaken gebruiken.

De juiste wijze van plastic scheiden

Het scheiden van plastic is een belangrijke zaak tegenwoordig. Daar moet je dus goed mee omgaan. Een doorzichtige zak voor PMD gebruiken is altijd slim, die kan je vaak gratis via de gemeente krijgen. Plastic scheiden betekent ook echt scheiden. Zaken als speelgoed en tuinstoelen passen daar dus niet tussen. Leeg is niet hetzelfde als schoon. Let wel op dat je folies van de verpakking verwijdert. Alles gaat los in de zaken, niet in elkaar geschoven. Dit is belangrijk voor het sorteren. Kijk of jouw gemeente plastic, blik en drankkartons samen inzamelt.

Eisen van de gemeente

Het inzamelen van plastic, blik en drankkartons gaat in iedere gemeente en soms zelfs per wijk anders. Dit betekent dat het belangrijk is om zelf te bekijken welke eisen er in jouw buurt gesteld worden aan de inzameling. Als het gaat om restafval geldt dit ook voor verschillende soorten stromen die soms wel en soms juist niet gescheiden moeten worden aangeboden. Het is echter wel altijd zo dat het streven is zo min mogelijk restafval te verbranden.

Zo kan je het goed scheiden

Natuurlijk kan een rolcontainer huren je helpen. Daarnaast is het goed om het scheidingsadvies van de gemeente te volgen. Daarnaast zijn er ook adviezen te vinden in de afvalscheidingswijzer of de app van Milieu Centraal. Je kan ook altijd even op een verpakking kijken. Daar staan ook altijd weggooi adviezen op weergegeven. Wanneer je echt niet duidelijk hebt bij welke stroom het hoort, dan is voor restafval kiezen altijd beter dan een verkeerde stroom vervuilen. Je kan ook een app van de gemeente downloaden in veel gevallen. Je weet dan wanneer het afval wordt opgehaald. Kijk ook online naar websites en social media. Daar vind je ook veel tips. Afval scheiden is belangrijk, maar afval verminderen is eigenlijk nog veel beter natuurlijk.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *