Vier ideeën voor je terrasoverkapping in de zomer

By  |  0 Comments


Het is zomer, wat heerlijk! We kennen in Nederland over het algemeen gelukkig prima temperaturen, maar helaas is er ook een keerzijde aan het Nederlandse weer. En dat is regen. Wil je nu toch gebruik kunnen maken van je terras, ook als het regent of als de zon te fel schijnt? Plaats voor in de zomer dan een terrasoverkapping in je tuin. Om je hier wat inspiratie voor te geven, geven we 4 ideeën voor je terrasoverkapping in de zomer.

Terrasoverkapping in de zomer, idee 1: Elektrische zonwering

Wil je graag gebruik kunnen maken van een terrasoverkapping, maar deze niet standaard in je tuin hebben? Bijvoorbeeld omdat je een kleinere tuin hebt? Dan is elektrische zonwering waarschijnlijk de beste optie voor jou! Elektrische zonwering zoals een zonnescherm of knikarmscherm is de meest gebruikte vorm van terrasoverkapping en is erg populair.

Terrasoverkapping in de zomer, idee 2: Houten terrasoverkapping

Wil je gaan voor een houten terrasoverkapping omdat dit goed bij jouw tuin en huis past? Een goede keuze! Houd hierbij wel rekening met een paar zaken. Zo gaat een houten terrasoverkapping van een hardere houtsoort langer mee dan een houten terrasoverkapping van  een zachte houtsoort. Daarnaast is het ook belangrijk om een houten tuinoverkapping te onderhouden.

Terrasoverkapping in de zomer, idee 3: Tuinhuis in combinatie met een terrasoverkapping

Veel mensen kiezen ervoor om hun terrasoverkapping in de zomer aan het huis vast te maken of te laten grenzen. Wat minder vaak wordt gedaan, maar daardoor misschien juist wel nóg leuker is, is om je terrasoverkapping te combineren met een nieuw of bestaand tuinhuis. In Amerika noemen ze deze stijl ook wel een country tuinhuis en het ziet er erg leuk uit! Deze soort terrasoverkapping is vooral geschikt voor grotere tuinen.

Terrasoverkapping in de zomer, idee 4: Een tuinkamer als terrasoverkapping

Nog een leuk alternatief voor een terrasoverkapping in de zomer is een vorm van een tuinkamer. Dat klinkt een beetje gek, maar het is in feite een terrasoverkapping met muren in plaats van steunbalken. Heel uniek en heerlijk praktisch voor als het weer wat minder is en je toch in je tuin wilt zitten.

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *