Welk speelgoed koop je voor een tweejarige?

By  |  0 Comments

Je gaat op visite bij je kleine nichtje en je wilt graag iets meenemen. Maar wat neem je mee voor een tweejarig kindje? Je wilt natuurlijk wel dat ze er al mee kan spelen en dat ze er ook weer niet te groot voor is. Wij helpen jou met deze 4 speelgoedtips voor tweejarigen! Tweejarigen zitten vooral vol energie. Rennen en klauteren, ze lijken er met de dag handiger in te worden! In deze fase leren ze heel snel en ontwikkelt hun fijne motoriek zich in een rap tempo. Het speelgoed dat perfect bij deze fase aansluit is bouwspeelgoed, boerderijspeelgoed, puzzels, en boekjes.

Bouwspeelgoed

Laat ze maar lekker bouwen! Met dit houten speelgoed kunnen peuters naar hartenlust bouwen. Stimuleer hun verbeelding door ze de mooiste en stevigste bouwwerken te laten maken met houten blokken. Blokken zijn ook ideaal voor een kind om zichzelf uren mee te vermaken zonder hulp nodig te hebben.

Boerderij speelgoed

Een klassieker is het Boerderij speelgoed. Is het kindje voor wie jij een cadeautje zoekt ook zo gek op dieren? Dan zit je met boerderij speelgoed sowieso goed. Spelenderwijs leren ze een hoop over hoe het er aan toe gaat op de boerderij. Daarnaast zijn de speelgoed tractors ook altijd een aanrader. Hier kunnen ze al hun energie in kwijt en staat garant voor vele uren speelplezier. Ook de ouders zullen hier niet ontevreden over zijn!

Wat ook erg leuk is. Ga eens zitten kijken terwijl jouw kind speelt met bijvoorbeeld boerderij speelgoed. Je zult versteld staan wat voor grappige scenario’s hij bedenkt.

Puzzels

Puzzels zijn leuk en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is een ware mentale uitdaging waarmee je de hersenen traint en daarmee uitermate geschikt educatief speelgoed. De keuze is reuze! Je hebt legpuzzels, lagenpuzzels, vloerpuzzels en meer. Met puzzels zorg je er onder andere voor dat je het ruimtelijk inzicht van een kind vergroot. En dat is dan weer keihandig omdat het de basis is voor lezen, rekenen en schrijven.

Boekjes

Ook boekjes zijn echte toppers om te geven aan peuters. Heerlijk de plaatjes in een boekje bekijken en samen lezen. Naast dat het heel gezellig is, is voorlezen ook erg belangrijk.

Het stimuleert de fantasie en verbreed de woordenschat van het kind.  Er zitten dus genoeg voordelen aan voorlezen, maar wat zijn nu echt leuke kinderboeken voor kinderen van 2 jaar?  Hierbij de leukste voorleesboeken voor peuters:

  • Over de kleine mol
  • De mooiste vis van de zee
  • Rupsje Nooitgenoeg
Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *