Smart home voor dummies

By  |  0 Comments


Tegenwoordig zijn er talloze slimme technologieën beschikbaar die je leven een stuk makkelijker maken en je wooncomfort verhogen. Zo weet je waarschijnlijk al dat je de verwarming in kunt stellen om op gezette tijden een bepaalde temperatuur te bereiken, maar wist je dat je ook je wasmachine of oven op afstand kunt bedienen? Wij vertellen je meer over ‘the internet of things’ en welke praktische toepassingen er allemaal zijn voor slimme producten. 

Wat is een smart home?

Wanneer we het hebben over een smart home, hebben we het over bepaalde apparaten in je huishouden die je met je smartphone of tablet bestuurt. Deze toepassingen maken jouw woning intelligenter. Zo kun je op afstand de verlichting aan-, of uitschakelen, op kantoor de stofzuiger alvast aan het werk zetten, je IP-camera checken om realtime video en audio op te nemen en er zeker van te zijn dat jouw woning veilig is als je van huis bent of de verwarming hoger zetten voordat je in de auto stapt.

‘The internet of things’ is een term die we gebruiken om slimme apparaten te beschrijven die zelf via het internet communiceren, zonder dat hiervoor de tussenkomst van een mens nodig is. Dit zijn apparaten die zelf beslissingen nemen op basis van data. Zo ‘leert’ de verwarming bijvoorbeeld wanneer de bewoners van een woning thuis zijn en de temperatuur omhoog moet. Dit biedt onder andere kansen op het gebied van duurzame economische voordelen.

Slimme producten in het huishouden

Voorbeelden van slimme producten die je wooncomfort verhogen zijn onder andere de slimme koelkast en de slimme oven. De smart koelkast is uitgerust met een camera, zodat je vanuit de supermarkt kunt checken welke boodschappen je nodig hebt voor het avondeten. Ben jij laat klaar met werken en wil je bij thuiskomst direct een pizza in de oven gooien? Met een slimme oven kun je deze onderweg alvast laten voorverwarmen. Ook zorgt een smart oven voor meer veiligheid als je deze koppelt aan de rookmelder. Zodra er rook wordt gedetecteerd wordt de oven vanzelf uitgeschakeld. 

Verbinding maken wanneer je wilt

Je bedient jouw slimme producten met je smartphone of tablet, waardoor je verbinding kunt maken waar en wanneer jij maar wilt. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Of je nu op je werk bent, in de trein of vanaf je vakantiebestemming even wilt kijken hoe het huis erbij ligt: smart home producten maken het allemaal mogelijk. Het aantal slimme oplossingen neemt rap toe en in de toekomst zullen slimme producten een nog groter deel van ons leven uit gaan maken. Zo hoef jij die vervelende klusjes niet meer zelf te doen. Je robot stofzuiger houdt het huis stofvrij en netjes, zeker als je huisdieren hebt, terwijl de robot grasmaaier het gazon mooi strak houdt. 

Een slim huis is toegankelijk voor iedereen omdat de producten vaak zeer eenvoudig te bedienen zijn met een app. Hierdoor is het voor gebruikers van alle leeftijden mogelijk om van de technologische oplossingen gebruik te maken. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *