3 tips voor het smart maken van je huis

By  |  0 Comments


De laatste jaren is het snel gegaan met alle technieken met betrekking tot smart apparaten. Het is daarom ook steeds toegankelijker om jouw huis smart te maken. Toch is het niet voor iedereen gesneden koek om te beginnen met het smart maken van jouw huis. Daarom kun je hier 3 tips lezen om mee te beginnen.

1. Bepaal wat je smart wilt maken

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is wat je precies smart wilt maken in je huis. Wil jij alleen slimme verlichting of wil jij ook een slimme deurbel, koelkast en geluidssysteem? Tegenwoordig is voor ieder apparaat wel een smart versie te vinden. Het is alleen de vraag hoeveel waarde je daar aan hecht. De meeste mensen beginnen laagdrempelig met alleen slimme verlichting om te kijken of het überhaupt bevalt. Als dat het geval is kan je het altijd nog uitbreiden. Slimme verlichting is niet zo heel duur in aanschaf, al moet je er wel opletten of je niet nog extra bridges nodig hebt om de verlichting te laten communiceren met jouw systeem.

2. Schaf de juiste apparatuur aan

Als je in grote lijnen weet wat je smart wilt maken in jouw huis is het tijd om de juiste apparatuur aan te schaffen. Zo heb je allereerst een besturingssysteem nodig om alles mee aan te sturen. Denk hierbij aan een Google Home of een Amazon Alexa. Dit is altijd de beginstap voor het smart maken van jouw apparaten. Deze worden namelijk allemaal aangestuurd door deze systemen. Vervolgens dien je de apparatuur die je wilt besturen aan te schaffen. Tenzij je deze natuurlijk al in huis hebt. Dan is het alleen een kwestie van alles met elkaar koppelen en klaar is kees! Vanaf nu kun jij de gekoppelde slimme apparaten via jouw smartphone of spraakherkenning besturen.

3. Begin met finetunen

Alles aangesloten en gekoppeld? Dan kun je pas echt gaan beginnen met het finetunen van jouw home automation. Dit kun je doen met apps zoals IFTTT. Hiermee kun je jouw slimme apparaten aan de hand van ingestelde voorwaarden en regels instellen. Denk hierbij aan het automatisch aanzetten van lampen op het moment dat de zon onder gaat. Of koppel het met een bewegingssensor, zodat de apparaten aan gaan als jij de voordeur opendoet. Als jij eenmaal de juiste apparaten in huis hebt kun je het met slimme apparatuur zo gek maken als je zelf maar wilt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *