Het enorme succes van tattoos

By  |  0 Comments


Vrijwel gedurende de gehele geschiedenis van de mens zijn tattoos gebruikt, vaak met een duidelijk doel zoals bij zeelui, die geïdentificeerd wilden worden als hen iets overkwam. Ook rebellen kozen er soms voor om te laten zien dat ze zich van de maatschappij hadden afgekeerd. Deze tattoos waren in het algemeen vrijwel onzichtbaar.

In 1970 toonde Janis Joplin een piepkleine tattoo waarover de ‘wereld’ bijna niet uitgesproken raakte. Een taboe was doorbroken. Inmiddels is een tattoo 50 jaar later een heel gewoon verschijnsel in alle lagen van de bevolking . Experts denken dat binnen 10 jaar slechts een minderheid van de jongeren in het westen,  onder de 30, geen tattoo zal hebben. Tijd voor jou om er eentje te laten zetten, bijvoorbeeld bij tattooshop Brussel?

Een paar voorbeelden

Het voorbeeld van Janis Joplin betekende niet meteen een run op de tattoo-shops. Maar het zette wel  een aantal groepen aan om zich te onderscheiden van de rest. In de muziek was dat het eerst duidelijk. De leden van bands die punk en heavy metal speelden, wilden de Beatles en de Stones van het podium blazen. Die poging ging vergezeld met een uiterlijk waarin goed zichtbare tattoos een rol speelden. Het bleef niet bij de muziek en de sport was de eerste om te volgen. Basketbal en voetbal waren daarbij leidend.

Vandaag de dag is het bijna ondenkbaar dat een professional voetballer geen grote hoeveelheid tattoos showt, met of zonder shirt. In eerste instantie kozen vrouwen voor een bescheiden maat tattoo die meestal alleen zichtbaar was op de meer intieme momenten. Ook hier waren het de voorbeelden, zoals de te vroeg overleden Amy Winehouse, die grote groepen meisjes en vrouwen overtuigde om ook meer en meer zichtbare tattoos te laten zetten.

Waarom een tattoo?

Een tattoo laten zetten kan uiteraard gewoon, omdat je het mooi vindt en vooruit: het speelt ook mee dat in je omgeving steeds minder mensen geen tattoo hebben. Toch denken de experts dat er meer meespeelt dan alleen esthetische verlangens. De tattoo is ook een manier geworden om te laten zien wie jij bent. De binnenkant wordt getoond aan de buitenkant en die is al van verre zichtbaar. In hoeverre jij geloof hecht aan deze theorie of het gewoon mooi vindt, doet er eigenlijk niet toe. Kies voor een tattoo omdat jij het wilt.

De nieuwste trends

Indien je het nieuws op het gebied van tattoos een beetje volgt, zal het je niet zijn ontgaan dat een tattoo in het gezicht momenteel een trend is die je bij Amerikaanse rappers ziet. Een meer bescheiden trend is het laten aanbrengen van een permanente herinnering aan een dierbare die je hebt verloren. Dat kan bijvoorbeeld door het laten zetten van een ring tattoo op een van je vingers. Ongeacht voor welke tattoo je kiest, is het altijd verstandig om er goed over na te denken. In deze moderne tijd kunnen tattoos ook verwijderd worden, maar dat is een langdurige en kostbare zaak. Een goede keuze maken bij het laten zetten van een tattoo is beslist eenvoudiger.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *