Bezorg je kinderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest met deze 3 tips

By  |  0 Comments


Het eind van het jaar komt alweer in zicht en de leukste feestdagen staan voor de deur. Oud en nieuw en kerst zijn heerlijke feestdagen om naar uit te kijken, maar eerst staat het gezellige kinderfeest Sinterklaas nog op de planning. Elke avond zitten de kinderen gekluisterd aan de buis te kijken naar het Sinterklaasjournaal. En vol spanning kijken ze uit naar schoen zetten, pepernoten en natuurlijk pakjesavond. Wil jij je kinderen dit jaar een echt onvergetelijk Sinterklaasfeest bezorgen? Met deze 3 tips wordt het een Sinterklaas om nooit meer te vergeten!

Tip 1: Maak er een gezellige dag van

Pakjesavond wordt traditioneel pas ‘s avonds gevierd. Dat betekent echter niet dat de gezelligheid ook pas ‘s avonds hoeft te beginnen. Maak van 5 december een complete dag vol gezelligheid en plezier. Ga bijvoorbeeld samen pepernoten bakken, die jullie ‘s avonds heerlijk op kunnen snoepen. Kijk samen onder een dekentje op de bank een Sinterklaasfilm en zing al jullie favoriete Sinterklaasliedjes. Op deze manier houd je de kinderen bezig tijdens het lange wachten op pakjesavond, én misschien creëeren jullie wel je eigen Sinterklaas-tradities.

Tip 2: Laat Sinterklaas op bezoek komen

Kinderen zullen pakjesavond altijd leuk vinden, maar het is natuurlijk extra speciaal als Sinterklaas langskomt. Met Sinterklaas op bezoek wordt het zeker een avond die ze niet snel zullen vergeten. Misschien neemt de Sint ook nog wel één of twee Pieten mee. Het is ook gezellig om dit met een aantal gezinnen samen te doen óf een Sinterklaasfeest op het werk te organiseren. Zo maak je niet alleen je eigen kinderen, maar ook de kinderen van collega’s of buren blij. En hoe meer blije kindergezichtjes, hoe meer plezier!

Tip 3: Cadeautjes mogen niet ontbreken

Cadeautjes mogen op pakjesavond uiteraard niet ontbreken. Reikhalzend kijken de kinderen uit naar welke cadeaus de Sint dit jaar voor ze gekocht heeft. Maar niet alleen welke cadeaus ze krijgen, ook de manier waarop ze de cadeaus vinden speelt een rol. Maak bijvoorbeeld een spoor van cadeautjes vanaf een open raam in een slaapkamer. Alleen het vinden van de cadeaus zorgt dan al voor heel veel plezier. Wat er in de cadeaus zit, zijn ze over een aantal jaar waarschijnlijk vergeten, maar juist de tradities en speciale momenten zijn de herinneringen die ze voor altijd bijblijven.

Wat ga jij doen om er dit jaar een onvergetelijk Sinterklaasfeest van te maken? We wensen je sowieso heel erg veel plezier!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *